Njemačka pojačava kontrole na granicama

U proteklim sedmicama Njemačka je primala hiljade izbjeglica iz Sirije koje bježe pred užasima tamošnjeg rata, ali to bi se sada moglo promijeniti.

Svijet 13.09.2015 | 18:20
Njemačka pojačava kontrole na granicama

Naime, Njemačka uvodi strože kontrole na svojim granicama kako bi se bolje izborila sa sve većim prilivom izbjeglica, javio je Bild.

Pojačane kontrole biće primijenjene na bavarsko-austrijskoj granici. Navodi se i da će veliki broj policajaca biti poslan na granice.

"Šigel" je objavio kako će ovu vijest saopštiti ministar unutrašnjih poslova njemačke Tomas de Mezijer u nadolazećim časovima. Prošlog mjeseca, De Mezijer je rekao da bi Šengen, koji dopušta slobodno kretanje unutar zemalja Evropske unije, mogao biti suspendovan.

Bi-Bi-Si piše da još uvijek nije jasno šta nove mjere njemačke Vlade podrazumijevaju.

Samo u subotu više od 13.000 izbjeglica stiglo je u Minhen, istakao je zamjenik njemačkog kancelara Zigmar Gabriel.

Njemačka je prema njegovim riječima dostigla limite u svojim mogućnostima daljnjeg prijema izbjeglica.

Prema ranijim procjenama, ova zemlja očekuje dolazak 800.000 izbjeglica tokom 2015. godine.

Izvor: Kliks

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

pitam se pitam

13.09.2015 18:01

Pa zar izbjeglice nisu dobrodošle?

ODGOVORITE
Name

Rade

13.09.2015 18:22

Invazija izbeglica u EU je realizacija Karnegijevog plana iz 1922 god., U pitanju je vatikanski plan o Ujedinjenoj Evropi. Vatikan je gej enklava. Kalergijevim palnom je predviđeno da se Evropa naseli sa 160 miliona Azijata I obojenih. Da se odreknemo:1.Nacionalnog 2. Rasnog I 3.Kulturnog identiteta. Da se ukrštamo sa Azijatima I obojenima, stvarajući multinacionalo društvo jednakih osobina, koje Vatikan lako može da kontoliše. Kalergijevim planom Ujedinjena Evropa treba da nestane. Evroska unija predstavlja genocid. Angela Merkel I Van Rompej su dobitnici Kalergijeve nagrade.

ODGOVORITE
Name

UG

13.09.2015 19:54

Merkelova se slikala sa izbjeglicama i to je dovoljno , više joj ne trebaju ...

ODGOVORITE
Name

Rade

13.09.2015 20:52

Katoličke države Evrope su živele u iluziji da njih Vatikan štiti i miluje. Međutim, Vatikan je gej enklava. Vatikan je satanska država, koja slavi lucifera i nema veze sa hrišćanstvom. Izbeglice su Karnegijev plan iz 1922. Kalergijevim palnom je predviđeno da se Evropa naseli sa 160 miliona Azijata I obojenih. Da se odreknemo:1.Nacionalnog 2. Rasnog I 3.Kulturnog identiteta. Da se ukrštamo sa Azijatima I obojenima, stvarajući multinacionalo društvo jednakih osobina, koje Vatikan lako može da kontoliše. Kalergijevim planom Ujedinjena Evropa treba da nestane. Evroska unija predstavlja genocid. Angela Merkel I Van Rompej su dobitnici Kalergijeve nagrade.

ODGOVORITE