“Zmajevi” poslije Andore: Još smo u igri!

Poslije ubjedljive pobjede nad Andorom u Zenici, reprezentativci BiH ističu da je najvažnije da su osvojena tri boda i da još imamo šanse da odemo na EURO 2016.

Fudbal 08.09.2015 | 08:20
“Zmajevi” poslije Andore: Još smo u igri!

Reprezentacija BiH savladala je Andoru u Zenici 3:0 i zadržala šanse za plasman u baraž za EURO 2016.

Utisak poslije odličnog prvog poluvremena u kojem su pali svi golovi, pokvario je crveni karton Bešića u nastavku i činjenica da nije bilo pravih prilika pred protivničkim golom u nastavku, ali reprezentativci BiH ističu da je najvažnije da je ostvaren cilj, a to su tri boda.

"Možda je igra mogla biti i bolja, ali najbitnije je da smo osvojili ta tri boda. Sljedeći mjesec se moramo potruditi da igra bude na većem nivou", Džeko.

Nije u našim rukama, ali moramo dati maksimum, pobijediti zadnje dvije utakmice. Mislim da je realno da Belgija dobije Izrael kući, ali mi ako ne dobijemo jedn od te dvije utakmice nema smisla gledati ostale rezultate", kazao je Džeko.

Senad Lulić rekao je da rezultat nije bio pod znakom pitanja.

"Znali smo da nemamo pravo na kiks. Ovo je nama prva od tri posljednje utakmice. Svjesni smo da moramo da dobijemo ovu utakmicu, ali i te dvije, pa ćemo vidjeti kako će to završiti. I izrael ima težak raspored", kazao je Lulić, koji nije želio komentarisati crveni karton koji je dobio Muhamed Bešić.

"Utakmica je bila i malo gruba i nekorektna, a rezultat nije bio u pitanju, jer smo sve riješili u prvom poluvremenu", dodao je veznjak našeg državnog tima.

Milan Đurić ušao je u igru u drugom poluvremanu i upisao svoj drugi nastuo u bh dresu.

“Sretan sam. pobijedili smo 3:0. Nije bilo problema, brzo smo dali golove. Kasnije smo imali kontrolu utakmice. Sretan sam zbog nastupa i hvala selektoru i igračima.

Teško, je ali moramo gledati samo sebe, a poslije ćemo vidjeti kako će Izrael i ostale ekipe odigrati", kazao je Milan Đurić nakon susreta.

Golman Asmir Begović rekao je da je Bešić mlad, zbog čega je možda razumljiva njegova greška.

"Nazgodna utakmica, kako smo i očekivali. To je ekipa koja se brani 90 minuta. Dali smo golove u dobrim trenucima. Bila je suverena pobjeda što se toga tiče. Malo šteta što je Bešić dobio crveni karton. On je mlad momak i greške se prave. Još smo u igri. Moramo dobiti sljedeću utakmicu s Velsom i u tome nema dileme. Moramo uzeti tri boda, pa ćemo gledati dalje", dodaje Begović.

Komentari / 0

Ostavite komentar