Bjelica: Mnogo znači sloboda koju mi daje selektor!

Junak pobede Srbije nad Nemačkom Nemanja Bjelica rekao je da je tim imao sreće u završnici utakmice, ali i da je ekipa to zaslužila.

Košarka 07.09.2015 | 15:20
Bjelica: Mnogo znači sloboda koju mi daje selektor!

Bjelica je postigao koš 0,9 sekundi pre kraja kojim je Srbija zabeležila trijumf od 68:66 u drugom kolu Evropskog prvenstva.

"Mislim da je ovo za nas bila najvažnija utakmica na turniru. Sad možemo malo da se opustimo, ali ne previše. Oprez mora da bude tu."

"Sada je važno samo da se odmorimo, jer nismo imali vremena posle meča sa Špancima. Imam mnogo samopuzdanja zbog selektora, daje mi dosta slobode u igri i to mi mnogo znači", rekao je Bjelica koji je meč završio sa 12 poena.

Ponedeljak je dan odmora na šampionatu. Srbija je prvog dana takmičenja pobedila Španiju.

Centar Miroslav Raduljica ocenio je da je pobeda najvažnija.

"Tvrda utakmica, nema šta da se kaže. Bili smo nervozni, imali smo malo energije, a oni su dobri su igrači, ali najbitnija je pobeda. Nezgodan je bio malo termin. Odmorićemo se sada, imamo vremena da se spremimo za Island. Podiže se i nivo igre, bili smo koncentrisaniji i u napadu i u odbrani", rekao je Raduljica.

Plejmejker Miloš Teodosić podsetio je da je naš tim imao manje vremena za odmor od Nemačke.

"Nemojte da zaboravite da smo mi ovu utakmicu odigrali 19 sati nakon utakmice sa Španijom, bili smo prenervozni i umorni i znali smo da nam ova pobeda donosi mnogo. To se nekim delom odrazilo i na našu igru danas, ali imali smo hrabrosti i sreće i zasluženo smo pobedili."

Komentari / 0

Ostavite komentar