Stefanson: Srbi? Mnogo volim Srbe!

Reprezentativac Islanda Jon Stefanson rekao je da će se njegov tim boriti protiv Srbije, iako je sve na strani ekipe Aleksandra Đorđevića.

Košarka 07.09.2015 | 14:00
Stefanson: Srbi? Mnogo volim Srbe!

Srbija i Island sastaju se u utorak u trećem kolu šampionata Evrope.

Srbija posle prve dve runde ima dve pobede, a Island dva poraza. Ipak, Islanđani su protiv Nemačke i Italije pokazali da se nikako ne smeju potceniti.

„O Srbi. Volim Srbe“, rekao je Stefanson našim novinarima na konstataciju da dolaze iz Srbije.

„Biće to zaista teška utakmica za nas. Srbi su Srbi, oni su takođe ratnici, jači i snažniji od nas, talentovaniji, ali mi se nikome nećemo predati. Trdićemo se da odigramo dobar meč i da damo sve od sebe baš kao i protiv Nemačke i Italije. Mislim da je ovo najteža grupa u istoriji šampionata Evrope, ali mi se borimo i mislim da svako svakog mora da poštuje."

Imate strastvene navijače?

„Mi smo strastven narod. Uživamo u onome što radi i trudimo se da to radimo sa što više strasti i to je jedini način.“

Ko je najopasniji srpski košarkaš?

„Bjelica, naravno. On je jedan od mojih omiljenih igrača. Veoma je raznovrstan, može da igra na svakoj poziciji. Naravno, i moj klupski saigrač Marko (Stefan Marković), on je divan, i Teodosić, mada bih mogao da nastavim da nabrajam još neke igrače.„

Da li si razgovarao sa Stefanom o utakmici?

„Sada ne, jesmo tokom sezone kada je grupa izvučena. U hotelu smo ovih dana malo ćaskali, ali nismo razgovarali o košarci.“

Komentari / 0

Ostavite komentar