Rađen: Kazna FINA-e je veliki udarac za mene!

“Nisam očekivao da će moja greška proći nekažnjena, ali sam se nadao da će aktivnosti nakon toga uveriti čelnike ove organizacije da sam svestan greške”, poručio je vaterpolista.

Ostali sportovi 26.08.2015 | 20:40
Rađen: Kazna FINA-e je veliki udarac za mene!

Proslavljeni srpski vaterpolista Nikola Rađen oglasio se na Tviteru dan nakon što mu je FINA izrekla četvorogodišnju suspenziju zbog korišćenja kokaina.

Rađen (31), koji ima pravo žalbe na odluku Svetske plivačke federacije, poručio je da je doživeo novi udarac u karijeri nakon suspenzije koja mu je izrečena.
"Oštra kazna od strane FINA u vidu četvorogodišnje suspenzije za mene predstavlja veliki udarac. Nisam očekivao da će greška koju sam napravio proći nekažnjeno, jer i u vaterpolu za svaki načinjen faul sledi isključenje. Pretpostavljao sam da će moja sportska reputacija i aktivnosti nakon analize testa uveriti čelnike FINA da sam svestan da sam pogrešio i da činim sve, koliko je to u mojoj moći, da tu grešku ispravim", napisao je Rađen na Tviteru.

Vaterpolista je poručio da se neće oglašavati u medijima dok ne prođe rok za žalbu od tri nedelje.
"Očigledno sve to nije uzeto u obzir, kao i činjenica da sam se poslednjih meseci u značajnoj meri angažovao i uključio u aktivnosti Antidoping agencije. Još jednom ovim putem želim da zahvalim svima koji su mi u ovim teškim trenucima pružali podršku i bili uz mene", dodao je Rađen.

Podsetimo, bivši vaterpolista Partizana i Crvene zvezde u maju je pao na doping testu posle utakmice Svetske lige između reprezentacija Srbije i Španije, kada je utvrđeno da je bio pozitivan na kokain.

Komentari / 0

Ostavite komentar