Ukrajina, posljednji dani - odbrojavanje

Predsednik Ukrajine, koji se proslavio mantrom: Preti nam ruska invazija – i tako dva puta nedeljno poslednjih godinu i po dana, ovaj put je zablistao citirajući reči Adolfa Hitlera iz knjige „Majn kampf“. Porošenko je u tandemu sa "Si en en-om" zaključio: Borimo se za bezbednost Evrope, štitimo svet od Rusije! Bore se Ukrajinci za bezbednost Evrope isto kao što su se borili i pre 70 godina pod firerovom komandom.

Svijet 25.08.2015 | 22:45
Ukrajina, posljednji dani - odbrojavanje

Svaki dan po neka izjava čokoladnog gangstera iz Kijeva, i nijedna racionalna. Ovaj put optužio je Putina da želi i Evropu i celu Zemlju. A, nešto merka i Veneru. Da se razumemo, mogao bi Putin i Ameriku da napadne, ali Rusija ne napada. Ona se brani. Zapadu je potpuno sve jedno da li će podržavati ISIS ili fašiste iz Desnog sektora, važno im je samo da ovi izvršavaju napade na zajedničke neprijatelje. Teza o ruskoj agresiji racionalna je koliko i sofizam da je Trojanski rat izazavala najlepša Srpkinja tog vremena, Jelena iz srpske Sparte.

Armija Ukrajine za sve ovo vreme pokazala je kako se junački povlači sa bojnog polja – trkom. Prorusko stanovništvo sa istoka Ukrajine, rudari, šumari, srpski dobrovoljci i policijske snage, porazili su čitavu armiju Ukrajine. Nedavno je Porošenko u Minhenu na međunarodnoj konferenciji pokazao šest ruskih pasoša kao najbolji dokaz umešanosti Rusije u sukobe u istočnoj Ukrajini. Inače kada ste agresor i kada pođete u rat u drugu zemlju, obavezno ponesete pasoš zbog pasoške kontrole i carine, dok automat ne prijavljujete na carini.

U narednih sto godina Ukrajincima će za sve biti krivi Rusi. I za eventualni zemljotres, i za poplave, grad, i zato što Iran ima nuklearnu bombu, i što se muslimani kolju među sobom na bliskom istoku, i što su siromašni, i što ih zapad vodi u ropstvo.

Ukrajinski predsednik izgranatira Donjeck usred primirja, a onda izda zvanično saopštenje: Očekuje nas napad Rusije, pripremaju ofanzivu, garant! Traži popust od Rusije i kredite kojima planira da postavi žičanu ogradu na granici iako je istorija dokazala da žice i rovovi Ruse ne mogu da zaustave.

Kao i brojni zapadni poltroni postavljeni u brojnim osiromašenim zemljama kakva je na primer Srbija, ratni huškač Porošenko revnosno prenosi šta mu kažu u američkoj ambasadi. Jedino što još nije javno izneo je način na koji planira da zauzme Moskvu. Deluje kao da zaista želi da Ukrajine više ne bude ni na karti, dok iluziju odlaska u zapadno dužničko ropstvo smatra slobodom. Poziva se na demokratiju, iako je došao na vlast majdanskim državnim udarom. Kada ga slušate, kao da slušate McCaina, Bajdena ili nekog drugog jastreba iz Pentagona.

Zapadni kolonijalisti odavno su u pogledu Rusije usvojili Hitlerovu "lebensraum" doktrinu. Zapad planira da se Porošenko bori do zadnjeg Ukrajinca protiv Rusije. Ali tu se desilo nešto što na zapadu ne razumeju:

Putin ne želi da ubija Ukrajince. Ovo veoma pogađa zapadne nalogodavce koji planiraju da kazne Porošenka tako što će ga zameniti fašističkim Desnim sektorom. Jedino su sektorovci dovoljno glupi da napadnu Rusiju.

Samo kod njih još važe ISIS pravila: Musa bin Omerović je pričao protiv islama, postavićemo mu 300 kilograma trotila pod kamilu, bez prava žalbe! Svet Desnog sektora iščezao je mnogo pre nego što su kročili u njega. Svakako su znali održati iluziju u veličanstvenom stilu.

Oni su naslednici istrošenog Porošenka. Prepoznaju to i Ukri koji masovno napuštaju državu. Iz normalnih zemalja se ne beži, ka njima se trči. Mnogi od njih odlaze upravo u Rusiju za koju je Rajner Marija Rilke i mogao da napiše u pesničkom zanosu: Rusija ne graniči sa drugim zemljama. Rusija graniči sa Bogom.

Sa druge strane, Ukrajina je krenula za modernističkom Evropom koja veruje da joj Bog nije potreban, ali koja ipak pokazuje da ne može bez Sotone.

Izvor: MH

 

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Marko

25.08.2015 13:41

Dole Rusija sa svojim Fihrerom.

ODGOVORITE
Name

SSSS

25.08.2015 13:52

BAŠ SI JEDAN VELIKI KONJUŠAR.

Name

Gacko

25.08.2015 14:10

Sipu ga majmune......

Name

Ja

25.08.2015 14:10

Marko, jadan si i nemas pojma ni o cemu a kamoli o zivotu! Hebala te USA i fasisti iz Ukrajine kao i njihova demokratija! Plitak si kao Vrbas poslije suse... Ps. Ako budes isao u Ukrajinu, povedi molim te i Vucica sa sobom...

Name

Žarko

25.08.2015 15:09

Ti si Marko koliko sam ja Muhamed moronu!

Name

Petar Pan

26.08.2015 07:35

Tako je Marko... Slijepci ne vide...

Name

VRS RVI

26.08.2015 07:58

Ma ko još sluša šta ovaj bolid priča. Čuva sebi zadnjicu jer je us..o sve što se moglo. Ne laje kučka zbog sela nego zbog sebe kako naš narod kaže. Ti "Marko" idi u Ukrajinu pa se bori protiv fihrera. Dobro ti zvuči ovaj bošnjački. Fihrer sa mehkim "h". Da ti kažem da si konj, uvrijedio bih konja..

Name

Porosenko ?

25.08.2015 13:47

Ko je on? Odakle potice, odakle je dosao, to jest, stvorio se? Ukrajina se bori za mir u Evropi, haha jako bogata zemlja da bi se borila-tuga i zalost. Eto vam Obama u kucu vam dosao dabogda.

ODGOVORITE
Name

xxxx

25.08.2015 14:06

Svaki Marko misli naopako.

Name

:)

25.08.2015 14:18

Marko nije razmislio :)

Name

lolo

25.08.2015 16:15

Gajba pive desnom sektoru ako osvoje Donbas. Šta čekate?

ODGOVORITE