Zašto Žoze voli Pedra?!

"Godinama je osvajao sve igrajući uz Mesija i Inijestu, ali sada želi nešto više. Srećan sam što ima takav stav. Došao je da igra, pobeđuje i uživa... Nije ovde na odmoru, zato sam zadovoljan“, kazao je Portugalac.

Fudbal 21.08.2015 | 21:20
Zašto Žoze voli Pedra?!

Ništa ili gotovo ništa Čelsi i Žoze Murinjo nisu radili u većem delu letnjeg prelaznog roka, a onda je gospodin Posebni doveo Rahmana Babu i oteo Mančester Junajtedu vezistu Pedra iz Barselone.

Mnogo reči hvale je portugalski trener izgovorio na račun Pedra kojeg tokom karijere često imao kao rivala na terenu, pošto je svojevremeno vodio ekipe Intera i Reala u čestim duelima sa Barselonom.
"Ove nedelje doveli smo veoma dobrog levog beka, a stigao je i jedan od najboljih ofanzivnih vezista na svetu. Pedro je veoma iskusan i sa nečim što mi se veoma sviđa – željom da napusti Barselonu, jedan od najvećih klubova na svetu“, naveo je Murinjo na konferenciji za novinare u Londonu.

Na neki način, ovo će za Pedra biti izlazak iz senke najvećih svetskih zvezda sa kojima je delio svlačionicu Blaugrane.
“Za igrača kao što je Pedro, koga su voleli u Barseloni, a i on nju, odlazak je jasan dokaz da ima veliku ambiciju da u karijeri napravi još nešto više. Pedro želi da igra svaku utakmicu. Godinama je osvajao sve igrajući uz Mesija i Inijestu, ali sada želi nešto više. Srećan sam što ima takav stav. Došao je da igra, pobeđuje i uživa... Nije ovde na odmoru, zato sam zadovoljan“, kazao je Portugalac.

Nije želeo previše pažnje Murinjo da poklanja činjenici da je za samo dva dana Čelsi prvi put kontaktirao Barselonu, poslao zvaničnu ponudu i doveo Pedra, dok je Junajted celo leto “petljao“ oko ofanzivnog veziste.
“Mančester Junajted želim da pobedim samo na terenu, ako je to moguće. Ostale stvari me ne zanimaju. Naš posao ovde nije da dovedemo igrača kojeg drugi klub hoće, već da angažujemo onoga za koga mislimo da će biti dobar u Čelsiju“

Dolaskom Pedra za londonski klub nije završen letnji prelazni rok, a to je, na svoj način, potvrdio i Murinjo.
“Prelazni rok je takav da u poslednje dve nedelje može svašta da se desi. Videćemo šta će da se desi, zavisi od toga koliko vam se šansi ukaže“, zaključio je Murinjo.

Komentari / 0

Ostavite komentar