Može li Partizan u Ligu šampiona?

Fudbalere Partizana korak deli od plasmana u grupnu fazu Lige šampiona, korak prilikom kog moraju da pobede BATE Borisov naredne srede, 26. avgusta, pred svojim navijačima u Humskoj.

Fudbal 19.08.2015 | 19:40
Može li Partizan u Ligu šampiona?

Crno-beli su na gostovanju beloruskom šampionu u prvom susretu doživeli minimalan poraz sa 1:0, a celo drugo poluvreme igrali su bez prestrogo isključenog Marka Jevtovića.

Četa Zorana Milinkovića mora da slavi sa dva gola razlike kako bi se našla u elitnom društvu, dok im trijumf istim rezultatom iz Borisova garantuje produžetke. Ako ne bi bilo promene u potencijalno dodatnih pola sata, odlučivali bi penali.

U slučaju minimalne pobede, ali da BATE postigne pogodak (2:1, 3:2 i tako dalje), rival bi prošao dalje zbog pravila više golova u gostima.

Da li ova generacija predvođena zlatnim "orlićem" Andrijom Živkovićem može da ponovi uspeh prethodnika koji su u grupnoj fazi Lige šampiona igrali 2003. i 2010. godine, nakon što su na poslednjem koraku preskočili Njukasl, odnosno Anderleht.

Po svemu viđenom u utorak na "Borisov areni", BATE je svakako ekipa sa kojom crno-beli mogu da se nose, iako je tri puta igrao u Ligi šampiona za poslednje četiri godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar