"Vračara mi je od života napravila haos"

"Šunjala sam se kasno noću oko zgrade bivšeg dečka zakopavajući amajliju i bacala svetu vodicu na ulice kojima je prolazio, po nagovoru vračare, kako bih ga vratila", izjavila je sugrađanka za Srbiju Danas, priznavši da je očigledno bila žrtva prevarantkinje.

Srbija 15.08.2015 | 17:05
"Vračara mi je od života napravila haos"

Sve više je osoba koje traže sreću preko drugih ljudi, verujući da će im neko drugi pomoći da uspešno prevaziđu sopstvene probleme. Za Srbiju Danas govori Beograđanka koja je želela da bude anonimna, i koja je htela da sa našim čitaocima podeli svoje iskustvo sa ljudima-prevarantima koji zarađuju na tuđim nesrećama.

"Sebe nisam nikad smatrala lakovernom osobom," započinje sugrađanka, prisećajući se događaja od pre godinu dana. "Uvek sam čvrsto stajala na zemlji, sa jasnim pogledom u budućnost, želeći da imam sve kao i većina devojaka. Radim, imam roditelje koji me podržavaju u svemu, prijatelje koji mi ulepšavaju dane. Ipak, u tom periodu nisam imala sreće u ljubavi. Tadašnji dečko i ja smo nakon par meseci veze raskinuli i to sam teško podnela, s obzirom da smo imali zajedničke planove o našoj budućnosti."

"Svakome se desi i da u nekom trenutku posustane, da mu se poljulja sve ono što ga inače čini stabilnim," izgovara drhtavim glasom. "Želela sam jako da se pomirim sa bivšim, ali nisam znala kako da to uradim. Srela sam jednog jako dobrog drugara, za kog sam znala da mu već neko izvesno vreme ne ide u životu. Tada sam ga videla prezadovoljnog. Otkrio mi je da mu je pomogla jedna žena koja ima tu "magiju" da ljudima vrati veru u život, da rešava ljubavne probleme, da se bavi otklanjanjem crne magije i slično. Iako do tada nisam verovala da je tako nešto moguće, videvši njega, poverovala sam da i meni ta žena može pomoći."

"Do susreta sa njom je, čini mi se, došlo munjevitom brzinom," nagoveštava naša sagovornica ono što malo ko može da očekuje.

Izgledala je kao gatara iz filmova o crnoj magiji

"Omanja, starija žena, nalik nekoj gatari sa filmova, kakve sam obično imala prilike da gledam. Predstavila se kao Dževrija Stanković. Primila me je, saslušala moj ljubavni problem i dala sam joj sliku mene i mog bivšeg dečka. Rekla je da može da mi pomogne, ali će svakako i da košta. Iskreno, nisam mogla ni pretpostaviti koliko. Nosila sam amajlije koje mi je pravila, državši ih u novčaniku. Nedelju po nedelju, dobijala sam razne vrste amajlija koje su me štitile od navodno loših uticaja. Osim toga, kupovala sam peškire, posteljinu što je isto bilo potrebno za njene performanse, po njenom savetu sam nešto što mi je ona spremila morala da zakopam iza zgrade svog bivšeg tako da sam se uglavnom oko ponoći, da me niko ne vidi, šunjala po parku i po ulicama gde moj bivši prolazi i bacala vodicu koju sam pre toga osveštala u crkvi," smeje se naša sagovornica. "Znam da sve to zvuči suludo ali sam tada čvrsto verovala da je moj cilj sve bliži."

Bukvalno sam je oblačila, plaćala joj putovanja i davala džeparac

"Dani i meseci su prolazili, ništa se konkretno nije dešavalo. Ništa osim nestajanja mog finansijskog budžeta. Naime, svaka seansa je koštala, kao i svaka amajlija, po njenoj proceni od 40 do 60 evra. Videvši da sam izdašne ruke, stalno me je zvala na telefon. Jednom prilikom mi je tražila pare i za put u Makedoniju, rekavši da odatle počinju svi problemi i da tamo lično sve mora da se reši. Bilo je tu još raznih situacija, nije me sramota da priznam da sam je bukvalno oblačila, došlo je do toga da je tražila pare kako bi navodno pomogla nekoj deci koja su ostala siročad."

Izvukla mi je 6.000 evra

"Malo po malo, ja sam počela da se zadužujem, pa sam na kraju digla dva kredita iz banke, u vrednosti od po 2.000 evra. Na kraju, kada sam se prebrojala, prenerazila sam se jer je cifra i pored kredita dostigla i do 6.000 evra. Videla sam da je vrag odneo šalu, želela sam da prestanem sa svim tim. Dečko mi se nije vratio, ja sam ostala bez dinara a "vračara-prevarant" je nastavljala da me pelješi. Jednom prilikom sam joj pripretila da ću je tužiti zbog svega, iako sam bila svesna da sam u svemu tome ja najviše kriva, pretila mi je istom onom slikom mene i mog dečka koju sam joj dala. Još uvek mi odzvanjaju njene reči: „Kako sam ti pomogla, tako mogu i da ti odmognem.“ Još uvek ne znam čime mi je tačno pomogla ali sam se jako uplašila da može i nešto loše da mi uradi, seća se naša sagovornica i svog očajnog stanja.

"Osvestila sam se od svega, na kraju me je bilo sramota od roditelja, prijatelja, i mene same. Prestala sam da idem kod nje i da joj odgovaram na pozive, a na kraju je i ona odustala. Kredit i dan danas otplaćujem. Bivšeg dečka čujem s vremena na vreme (i to ne njenom zaslugom) jer želim da znam da li je dobro i da mu se ipak nije nešto loše desilo. Prijavila bih je, ali niko mi ne bi poverovao. Verujem i da bi me policija pitala - "Ko te je terao na sve to?"

"Sada sam u srećnoj vezi i znam da to nije od silnih magija već od čiste ljubavi mog dečka do kojeg mi je stalo. Ovom prilikom bih želela da poručim svima kojima možda padne ovakva ideja na pamet, da se uče na tuđim greškama, a konkretno na mojoj. Može papreno da košta a ništa dobro ne donosi", završila je svoju priču anonimna beograđanka.

(Srbija Danas)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Gatar

15.08.2015 17:30

Evo ja isterujem zlo ,uterujem dobro, naplacujam debelo!

ODGOVORITE
Name

lolo

15.08.2015 17:33

Mogao sam te ja besplatno.

ODGOVORITE
Name

public relations

15.08.2015 18:05

Bolje i ovakve vijesti nego čitati o Vučiću.

ODGOVORITE
Name

aa

16.08.2015 13:11

Da si trazila gataru radi bolesti mogao bih razumjeti ali radi ljubavi nikako .Toliko neozenjih u Srbiji da biras a ti vjerujes

ODGOVORITE
Name

Ava

20.09.2018 16:00

Zdravo Svako moje ime je Ava Ja sam iz Austrije, želim svjedočiti svijetu kako mi je vratila sreću što sam patila od bolesti i iz tog razloga je moj suprug ostavio mene i otišao sa drugom ženom već 7 godina, bio sam u bolu i patnji, tražila sam pomoć svuda, sve do prošlog mjeseca, video sam komentar na internetu od strane jedne dame koja je pričala o tome kako mu je pomogao jedan čovjek koji se zove Dr Akin, morao sam brzo tražiti i pomoć od njega , dodao sam ga na facebook-u i razgovarao sa njim kako bi mi pomogao, rekao mi je da će mi pomoći sa svim mojim problemima, u roku od 24 sata taj veliki čovjek izleči moju bolest, a za 48 sati se vratio moj muž koji me je napustio 7 godina da sam tražio oproštaj, dogovorio sam se sa Dr Akinom da ću podeliti dobre vesti i dopustiti svetu da zna o njemu, tako da su moja braća i sestre tamo kojima treba pomoć bilo koje vrste kontaktirati dr Akina i biti sigurni da imaju rešenje vaših problema. Možete razgovarati sa njim na facebook-u putem: (https://web.facebook.com/akin.saheed.146) i Email: akinsolutiontemple@gmail.com.

ODGOVORITE