Bjelica navijačima: Ovog vikenda - opet svi u Arenu!

"Jeste da protivnici nisu ovako atraktivni, ali bilo bi lepo da dođu", kaže najefikasniji igrač meča Srbija - Francuska.

Košarka 14.08.2015 | 11:00
Bjelica navijačima: Ovog vikenda - opet svi u Arenu!

Srbija se uželela svoje reprezentacije i uživala u njenom nastupu posle dugo vremena.

"Orlovi" Saše Đorđevića odigrali su u sredu prvi meč u našoj zemlji od kada su u Španiji osvojili srebro na Mundobasketu. U prelepom ambijentu i oni su uživali i pobedili velikog rivala, aktuelnog prvaka Evrope - Francusku.

Nemanja Bjelica bio je najefikasniji igrač utakmice. Na svom Novom Beogradu ubacio je "trikolorima" 12 poena uz šest skokova i demonstrirao kako košarka može da bude jako jednostavna, a u isto vreme i jako lepa.

"Kao što ste videli, stvarno je svima lep osećaj bio igrati ovde. Imamo dodatnu energiju i motiv da pred našom publikom igramo i mislim da je ovo bio praznik košarke, ne samo zbog naših igrača. Posle ne znam koliko godina, Francuska je igrala ovakvu utakmicu van svoje zemlje, došla ovde da odigra protiv nas i mislim da su navijači uživali", rekao je novi srpski NBA košarkaš.

Pred "orlovima" su nedelje priprema za Eurobasket. koji ih očekuje od 5. septembra. Bjelica s tim u vezi ima samo jednu želju.

"Najbitnije je da igrači budu zdravi, jer nam dosta momaka fali zbog povreda - Gagi, Erceg, Miloš... Ima još vremena do prvenstva, uigravamo se i najvažnije je da svi budu tu".

Naredni susret "orlovi" i srpska publika imaće u subotu i nedelju, na tradicionalnom pripremnom turniru Ačibadem Trofej Beograda. Bjelica bi voleo da i tada tribine Kombank arene budu ispunjene.

"Iskoristio bih ovu priliku da pozovem navijače da dođu na Trofej Beograda u što većem broju. Jeste da protivnici nisu previše atraktivni, ali stvarno bi bilo lepo da dođu i da nas podrže", jako znači Bjelici i saigračima.

Oni koji dođu znaju šta će imati priliku da vide - požrtvovanu četu Saše Đorđevića

"Ovaj tim se bazira na, pre svega, dobroj odbrani, iz koje crpimo energiju za napad. Imamo dosta mladih igrača, a svi imamo mladu ekipu i iz nje crpimo energiju za napad",

Svi koji budu hteli da vide i podrže "orlove" u pripremama za Eurobasket moći će to da urade u subotu i nedelju, u okviru "Trofeja", na kojem će učestvovati i Kina, Rusija i Venecuela.

Komentari / 0

Ostavite komentar