Rat na KiM u slučaju formiranja SZO?

Samoopredeljenje preti do sada najžešćim nemirima i blokadama svih institucija na Kosovu ukoliko Priština pristane da formira Zajednicu srpskih opština.

Srbija 12.08.2015 | 13:30
Rat na KiM u slučaju formiranja SZO?

Generalni sekretar tog parlamentarnog opozicionog pokreta, Dardan Molicaj, je u izjavi u emisiji KTV Interaktiv rekao da će to biti najradikalniji ikad viđeni protesti i da će nedostajati samo rat.

Samo rat će nedostajati. Biće blokirane javne i privatne institucije. Ništa neće funkcionisati na Kosovu, to je plan Samoopredelenja u slučaju da pristane na osnivanje Zajednice Srpskih opština", rekao je Molicaj.

Biće to, precizirao je, najradikalnije delovanje Samoopredeljenja, kakvo Kosovo do sada nije videlo.

Molicaj je rekao da je taj pokret spreman da blokira sve što na Kosvou funkcioniše - ne samo javne institucije, već i život građana.

Samoopredelenje će preduzeti najradikalnija delovanja koja ste ikada videli. Ne rat, ali sve ostalo što nije rat preduzeće. Blokiraćemo i život građana i institucije, rekao je Molicaj, preneli su prištinski mediji.

Izvor: B92

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Gradiška

12.08.2015 11:56

Pa kakav je ovo naslov? Iz gorenavedenog teksta, vidi se, ko je krivac za moguće eventualne sukobe na Kosovu i Metohiji.

ODGOVORITE
Name

pipo

12.08.2015 14:13

Od opstina zajednickih nema nista to se nikad nece desit.

ODGOVORITE
Name

kosovo na lizing

12.08.2015 15:14

Iz kojeg doba su ovi Albanci? Ledenog, bronzanog,...?

ODGOVORITE
Name

Md

12.08.2015 17:56

Treba poslati vojsku i policiju da rasteraju ove...

ODGOVORITE