Rusi znaju kako da se izbore s teroristima

Lider jedne islamističke grupe u Dagestanu ubijen je u operaciji ruskih specijalnih snaga i vojske, saopštile su danas ruske snage bezbednosti.

Svijet 11.08.2015 | 18:25
Rusi znaju kako da se izbore s teroristima

Ministarstvo unutaršnjih poslova Dagestana je navelo da su četiri osobe poginule u operaciji ruskih snaga, čiji su deo bili i vazdušni udari.

Sadašnji lider grupe Kavkaski emirati Magomed Sulejmanov, nalazi se među poginulima, navodi se u saoštenju Nacionalnog antiterorističkog komiteta (NAK) dostavljenom ruskim novinskim agencijama.

Vest o pogibiji Sulejmanova (39) u dvodnevnoj operaciji u planinskom selu Gimri, u kojoj su korišćeni helikopteri, potvrdili su i islamisti na veb sajtu Kavkaz, preneo je AFP.

On je bio na čelu te grupe od jula, koja nije imala vođu od ubistva Doku Umarova u martu 2014.

Grupa Kavkaski emirati preuzela je odgovornost za nekoliko velikih napada na ruskom tlu proteklih godina, uključujući bombaški napad na aerodrom Domodedovo u kome je poginulo 27 ljudi, i dve eksplozije u Volgogradu gde je poginulo 34 ljudi.

Osim odsustva vođstva, grupa, koja je formirana 2007, bila je oslabljena odlaskom boraca koji su se pridružili grupi Islamska država u Siriji.

Izvor: Novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

12.08.2015 05:48

Tako i treba!

ODGOVORITE