Руси знају како да се изборе с терористима

Лидер једне исламистичке групе у Дагестану убијен је у операцији руских специјалних снага и војске, саопштиле су данас руске снаге безбедности.

Свијет 11.08.2015 | 18:25
Руси знају како да се изборе с терористима

Министарство унутаршњих послова Дагестана је навело да су четири особе погинуле у операцији руских снага, чији су део били и ваздушни удари.

Садашњи лидер групе Кавкаски емирати Магомед Сулејманов, налази се међу погинулима, наводи се у саоштењу Националног антитерористичког комитета (НАК) достављеном руским новинским агенцијама.

Вест о погибији Сулејманова (39) у дводневној операцији у планинском селу Гимри, у којој су коришћени хеликоптери, потврдили су и исламисти на веб сајту Кавказ, пренео је АФП.

Он је био на челу те групе од јула, која није имала вођу од убиства Доку Умарова у марту 2014.

Група Кавкаски емирати преузела је одговорност за неколико великих напада на руском тлу протеклих година, укључујући бомбашки напад на аеродром Домодедово у коме је погинуло 27 људи, и две експлозије у Волгограду где је погинуло 34 људи.

Осим одсуства вођства, група, која је формирана 2007, била је ослабљена одласком бораца који су се придружили групи Исламска држава у Сирији.

Извор: Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

12.08.2015 05:48

Тако и треба!

ОДГОВОРИТЕ