Odobrene subvencija za stambene kredite

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske odobrilo je u 327 slučajeva subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove.

Republika Srpska 10.08.2015 | 22:59
Odobrene subvencija za stambene kredite

Uslovi koji treba da budu ispunjeni da bi mladi i mladi bračni parovi aplicirali za subvencije jesu da imaju odobren kredit od poslovne banke koja ima sredstva iz IRB-a, zatim da nisu imali više od 35 godina kada su sklapali ugovor sa bankom, te da su državljani Republike Srpske.

Riječ je o subvenciji kamatne stope na kredite koje Investiciono-razvojna banka Republike Srpske odobrava mladim bračnim parovima, a od 10. juna do 10. jula ukupno stiglo 345 zahtjeva.

Subvencije redovno kasne, ali u ministarstvu tvrde da će biti isplaćene u toku tekuće budžetske godine. Iz budžeta Republike Srpske je za ovu namjenu u 2015. godini izdvojeno 1.500.000 KM, a zbog velikog interesovanja mladih za subvencije, konkurs će biti ponovljen još jednom u toku godine.

Od 2008. godine, od kada se realizuje program subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove, odobreno je ukupno 2.615 subvencija.

BN TV

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

diskriminacija

10.08.2015 16:30

Nije mi jasno što mladji bračni parovi imaju tu subvenciju a stariji ne. Zbilja su u vladi sami idioti. Ovo je diskriminacija bez ikakve potrebe. Biće da je ovo samo opet potez da se raja prevari i ostvari koji poen kod neosvještenih glasača.

ODGOVORITE
Name

subvencionisan

10.08.2015 17:26

Ideja dobra realizacija losa. U ovom trenutku duguju subvenciju za 6 mjeseci. Kao uostalom i za sve obaveze i subvencije koje dodjeljuje ova efikasna i sposobna Vlada RS.

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

10.08.2015 22:00

DA LI OVI U VLADI RS IMAJU MOZAK... IMA LI TAMO I JEDAN PRAVNI STREUČNJAK... OVAKO KAKO TO RADE SA OVIM KREDITITMA JE ČISTA DISKRIMINACIJA.... POSTOJI I POZITIVNA DISKRIMINACIJA KOJU KONVENCIJA DOPUSTA... ALI ONI TO NE ZNAJU ILI NEĆE DA PRIMJENE... HAOS JE NA DJELU

ODGOVORITE