Одобрене субвенција за стамбене кредите

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске одобрило је у 327 случајева субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове.

Република Српска 10.08.2015 | 22:59
Одобрене субвенција за стамбене кредите

Услови који треба да буду испуњени да би млади и млади брачни парови аплицирали за субвенције јесу да имају одобрен кредит од пословне банке која има средства из ИРБ-а, затим да нису имали више од 35 година када су склапали уговор са банком, те да су држављани Републике Српске.

Ријеч је о субвенцији каматне стопе на кредите које Инвестиционо-развојна банка Републике Српске одобрава младим брачним паровима, а од 10. јуна до 10. јула укупно стигло 345 захтјева.

Субвенције редовно касне, али у министарству тврде да ће бити исплаћене у току текуће буџетске године. Из буџета Републике Српске је за ову намјену у 2015. години издвојено 1.500.000 КМ, а због великог интересовања младих за субвенције, конкурс ће бити поновљен још једном у току године.

Од 2008. године, од када се реализује програм субвенционисања каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове, одобрено је укупно 2.615 субвенција.

БН ТВ

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

дискриминација

10.08.2015 16:30

Није ми јасно што младји брачни парови имају ту субвенцију а старији не. Збиља су у влади сами идиоти. Ово је дискриминација без икакве потребе. Биће да је ово само опет потез да се раја превари и оствари који поен код неосвјештених гласача.

ОДГОВОРИТЕ
Name

субвенционисан

10.08.2015 17:26

Идеја добра реализација лоса. У овом тренутку дугују субвенцију за 6 мјесеци. Као уосталом и за све обавезе и субвенције које додјељује ова ефикасна и способна Влада РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

10.08.2015 22:00

ДА ЛИ ОВИ У ВЛАДИ РС ИМАЈУ МОЗАК... ИМА ЛИ ТАМО И ЈЕДАН ПРАВНИ СТРЕУЧЊАК... ОВАКО КАКО ТО РАДЕ СА ОВИМ КРЕДИТИТМА ЈЕ ЧИСТА ДИСКРИМИНАЦИЈА.... ПОСТОЈИ И ПОЗИТИВНА ДИСКРИМИНАЦИЈА КОЈУ КОНВЕНЦИЈА ДОПУСТА... АЛИ ОНИ ТО НЕ ЗНАЈУ ИЛИ НЕЋЕ ДА ПРИМЈЕНЕ... ХАОС ЈЕ НА ДЈЕЛУ

ОДГОВОРИТЕ