Najpopularniji političar Aleksandar Vučić

Najpopularniji političar u Srbiji je premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić, pokazalo je istraživanje agencije "Faktor plus", čija je namera bila da se vidi šta je alternativa postojećoj vlasti.

Srbija 10.08.2015 | 11:15
Najpopularniji političar Aleksandar Vučić

Ispitanici su u istraživanju, koje je objavljeno u današnjoj "Politici", odgovarali na pitanje koga od navedenih političara, koji trenutno nisu na funkciji, smatraju ličnošću koja svojim znanjem, radom i ugledom može da doprinese napretku Srbije.

Rezultati istraživanja, kako kažu u toj agenciji, pokazuju da niko nije ni blizu najpopularnijem političaru u Srbiji.

Prema tom istraživanju, 16 odsto ispitanika smatra da bi to mogao da bude nekadašnji predsednik Srbije i DS, a sada predsednik SDS Boris Tadić, 15 odsto njih je mišljenja da bi to mogao da bude funkcioner SPS Branko Ružić, a 14 odsto se opredelilo za funkcionera DS Dragana Šutanovca i predsednika Srpske NARODNE partije Nenada Popovića.

Za demokratu DS Borislava Stefanovića opredelilo se 12 odsto ispitanika, koliko i za lidera PUPS-a Milana Krkobabića, devet odsto za Sašu Radulovića iz pokreta "Dosta je bilo", osam za predsednicu DS S Sandu Rašković Ivić, a sedam za Boška Obradovića iz "Dveri".

Ispitanici, njih šest odsto, na tu listu je "ubacilo" lidera SRS Vojislava Šešelja, koliko se opredelilo i za lidera LDP Čedomira Jovanovića, dok je četiri odsto ispitanika mišljenja da bi to mogao biti lider LSV Nenad Čanak.

Njih 30 odsto nije imalo stav po tom pitanju.

Izvor: TANJUG

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

10.08.2015 09:34

Ovo pitanje mi je ama baš nimalo "sugestivno". Znamo kako se rade ovakve ankete...

ODGOVORITE
Name

Maxo

10.08.2015 09:59

Vucic je cirkusant kao i Dodik, ne znam koji je veci.

ODGOVORITE
Name

Snouden

10.08.2015 10:48

Nažalost radi na štetu sopstvenog naroda koji ga je izabrao da bi se dodvori stranim centrima moći. Pogrešna politika? Da li je neko čuo da se Amerika izvinila Japanu za Hirosimu il Nagasaki! Da li se Njemačka ikom izvinila za logore? Da li se Austrija izvinila Srbima za Ausvic!!! Bolan Vučica kom se stalno klanjaš i izvinjavaš.Pogledaj kartu sadašnje Evropske Unije i nekadašnjeg Rimskog Carstva!!!!

ODGOVORITE
Name

Krajina

10.08.2015 16:37

Kad vidim ovog pekmezana, pozli mi odma.

ODGOVORITE
Name

D

11.08.2015 07:45

Veoma popularan,cak ga i gadjaju raznoraznim predmetima

ODGOVORITE