Veliko uređenje Pala

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević obišao je danas lokacije na Palama na kojima su završeni infrastrukturni radovi, ali i one koje će biti otvorene u narednim danima. Kako kaže Kovačević, ono što je obećano prije tri godine konačno dobija svoj epilog.

Republika Srpska 04.08.2015 | 17:35
Veliko uređenje Pala

Projekat opštine Pale u koji se ulažilo najviše truda i kreditnih sredstava je izgradnja Trga i Univerzitetske ulice.

„Intenzivirani su radovi na Trgu, a 10. avgusta otvaramo Univerzitetsku ulicu koja će biti završena sa svom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom. Trg planiramo otvoriti na dan slave, kao što smo i obećali. Zajedno sa gradskim Odborom rješavamo problem vanjskog uređenja Sabornog hrama, odnosno porte crkve i mislim da ćemo sve završiti u zadatim rokovima“, rekao je načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević.

Nekoliko naselja na području opštine Pale dobilo je novi asfalt. Načelnik opštine obišao je naselja Ćemanovići, Krivače, Krivodoli i Ulicu Hajduk Veljka u čiju je infrastrukturu uloženo 70 hiljada maraka.

„Moram da izrazim zadovoljstvo što je opština Pale uspjela da eliminiše sve negativne efekte krize koja nas godinama potresa i da nastavi sa razvojem. To potvrđuju projekti koje realizujemo i koje smo danas obišli. Svi izvođači radova su domaće firme. To je podsticaj za privredu, kako bi privrednici uz pomoć opštine prevazišli vrijeme koje ima negativne poslijedice po njihov rad“, istakao je Kovačević.

Velika Gospojina koja se obilježava 28.avgusta je praznik koji opština Pale slavi kao krsnu slavu, ali i Dan opštine, kada će na Palama biti održan niz svečanosti. Osim otvorenja Trga, biće otvorene i nove prostorije Osnovne muzičke škole u Sportskoj dvorani “Peki”.

(BN TV)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dijaspora

04.08.2015 16:50

Slava Gospodu! Svaka čast na istrajnosti i patriotizmu. Sve radimo u dijaspori da vas podržimo. Sledeći paket pomoći upravo stiže sa ovim godišnjim odmorom. Donosimo i naloge za izvoz Romanijskih proizvoda, pa da tako skromno pomognemo i mi razvoju opštine Pale. Samo naprijed!

ODGOVORITE
Name

I vrijeme je

04.08.2015 16:52

I vrijeme je da nešto uraditi. Prije mjesec dana sam otišao da prošetam Palama, poslije ko zna koliko vremena, i vidio sam mrak, ucmalost, vrijeme je da probudite to mjesto. I postavite jacu rasvjetu u šetalištu. Pozdrav

ODGOVORITE
Name

hercegovac

04.08.2015 20:43

Vrijeme je za mnogo sto-sta a prvo od svega da bude otvorena za vrijeme sezone bus linija od Pala do Jahorine i da napravite bazen!

ODGOVORITE
Name

pale

05.08.2015 04:24

Svaka cast rukovodstvu opstine na celu sa nacelnikom.... sve pohvale.... trg ce izgledati svjetski

ODGOVORITE