Велико уређење Пала

Начелник општине Пале Миодраг Ковачевић обишао је данас локације на Палама на којима су завршени инфраструктурни радови, али и оне које ће бити отворене у наредним данима. Како каже Ковачевић, оно што је обећано прије три године коначно добија свој епилог.

Република Српска 04.08.2015 | 17:35
Велико уређење Пала

Пројекат општине Пале у који се улажило највише труда и кредитних средстава је изградња Трга и Универзитетске улице.

„Интензивирани су радови на Тргу, а 10. августа отварамо Универзитетску улицу која ће бити завршена са свом хоризонталном и вертикалном сигнализацијом. Трг планирамо отворити на дан славе, као што смо и обећали. Заједно са градским Одбором рјешавамо проблем вањског уређења Саборног храма, односно порте цркве и мислим да ћемо све завршити у задатим роковима“, рекао је начелник општине Пале Миодраг Ковачевић.

Неколико насеља на подручју општине Пале добило је нови асфалт. Начелник општине обишао је насеља Ћемановићи, Криваче, Криводоли и Улицу Хајдук Вељка у чију је инфраструктуру уложено 70 хиљада марака.

„Морам да изразим задовољство што је општина Пале успјела да елиминише све негативне ефекте кризе која нас годинама потреса и да настави са развојем. То потврђују пројекти које реализујемо и које смо данас обишли. Сви извођачи радова су домаће фирме. То је подстицај за привреду, како би привредници уз помоћ општине превазишли вријеме које има негативне послиједице по њихов рад“, истакао је Ковачевић.

Велика Госпојина која се обиљежава 28.августа је празник који општина Пале слави као крсну славу, али и Дан општине, када ће на Палама бити одржан низ свечаности. Осим отворења Трга, биће отворене и нове просторије Основне музичке школе у Спортској дворани “Пеки”.

(БН ТВ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дијаспора

04.08.2015 16:50

Слава Господу! Свака част на истрајности и патриотизму. Све радимо у дијаспори да вас подржимо. Следећи пакет помоћи управо стиже са овим годишњим одмором. Доносимо и налоге за извоз Романијских производа, па да тако скромно помогнемо и ми развоју општине Пале. Само напријед!

ОДГОВОРИТЕ
Name

И вријеме је

04.08.2015 16:52

И вријеме је да нешто урадити. Прије мјесец дана сам отишао да прошетам Палама, послије ко зна колико времена, и видио сам мрак, уцмалост, вријеме је да пробудите то мјесто. И поставите јацу расвјету у шеталишту. Поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

04.08.2015 20:43

Вријеме је за много сто-ста а прво од свега да буде отворена за вријеме сезоне бус линија од Пала до Јахорине и да направите базен!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пале

05.08.2015 04:24

Свака цаст руководству опстине на целу са нацелником.... све похвале.... трг це изгледати свјетски

ОДГОВОРИТЕ