Komjuniti šild: Venger prvi put slavio protiv Murinja!

Murinjo, dolijao si! Venger tek iz 14. pokušaja srušio Specijalnog, lepotica Čemberlejna za još jedan trofej Arsenala! Tobdžije savladale Čelsi i odbranile pehar Komjuniti šilda - 1:0.

Fudbal 02.08.2015 | 18:20
Komjuniti šild: Venger prvi put slavio protiv Murinja!

Svemu dođe kraj, pa i seriji nepobedivosti Žozea Murinja u susretima protiv Arsena Vengera. Nanizao je portugalski stručnjak 13 mečeva u kojima je svaki put živcirao menadžera Arsenala, a onda došao na Vembli i pred 85.437 gledalaca konačno potpisao kapitulaciju. Doduše, u najmanje važnom od svih takmičenja, ali baš zbog toga što su njegove Tobdžije „skinule mrak“ Francuz će trofej Komjnuti šilda slaviti više nego ikad ranije - 1:0.

Arsenal je odbranio pehar osvojen pre godinu dana, kad je bio ubedljiv od Mančester Sitija (3:0). Danas nije bio toliko efikasan. Oslonio se na tipičnu „vengerovsku“ akciju i fantastičan završetak Aleksa Okslejda Čemberlejna, koji je u 24. minutu iskoristio dodavanje Tija Volkota, promeša odbranu Plavaca, i spektakularno snažnim udarcem levom nogom zario loptu u rašlje gola Tiba Kurtoe.

Bio je to prvi pogodak Arsenalovih fudbalera protiv Čelsija iz igre još od 2010. kad je pogodio Aleks Song. I prvi gol protiv Čelsija kad je na klupi tog kluba sedeo Žoze Murinjo od 2007. i preciznosti tadašnjeg kapitena Žilberta Silve.

Arsenal je igrao daleko bolje u prvom poluvremenu, Čelsi je preuzeo inicijativu u drugom, ali pored Petera Čeha, koji je pre dva meseca prešao sa Stamford bridža na Emirate, nije mogao ni do iizjednačenja. Iako su pretili Ramires, Oskar, Bane Ivanović, debitant Radamel Falkao... Ništa nije vredelo, pa je Čeh već osvojio prvi zvaniča trofej od dolaska u novi klub, najavivši berićetnu sezonu za ekipu koja je preko Arona Ramzija mogla da slavi i više od ovih 1:0.

Ekipa Arsena Vengera, koja je prošle sezone osvojila rekordni 12. FA Kup, savladala je aktuelnog šampiona Premijer lige i stigla do svog 14 Komjuniti Šilda, ujedno odbranivši trofej.

Duel velikih londonskih rivala obeležio je i debi Petera Čeha za Arsenal, dugogodišnjeg golmana 'Plavaca', upravo protiv svog bivšeg kluba, kao i prvi znanični meč Radamela Falkaa Garsije, prošlogodišnjeg centarfora Mančester Junajteda, u dresu Čelsija.

Srpski reprezentativci, Nemanja Matić i Branislav Ivanović odigrali su svih 90 minuta za tim sa Stamford Bridža, a Bane, novi zamenik kapitena, nosio je traku poslednjih desetak minuta igre.

Premijer liga startuje već sledećeg vikenda – kada Arsenal dočekuje Vest Hem na Emirejtsu, a Čelsi igra sa Svonsijem na Stamford Bridžu.

Komentari / 0

Ostavite komentar