Tri decenije od smrti Zorana Radmilovića

I tri decenije kasnije, Radmilović je ostao jedan od najvoljenijih glumaca, a njegove replike u kultnoj predstavi "Radovan III" i dalje su deo pop kulture

Zabava 21.07.2015 | 09:49
Tri decenije od smrti Zorana Radmilovića

Na današnji dan, 21. jul, navršava se 30 godina od smrti velikana srpskog glumišta Zorana Radmilovića. I tri decenije kasnije, Radmilović je ostao jedan od najvoljenijih glumaca, a njegove replike u kultnoj predstavi "Radovan III" i dalje su deo pop kulture.

Tokom svoje bogate filmske, serijske i pozorišne karijere, ovaj rođeni Zaječarac tumačio je uloge u stotinu različitih ostvarenja, i to filmovima kao što su "Maratonci trče počasni krug" i "Majstori, majstori", seriji "Majstorska radionica", kao i predstavama "Radovan III" i "Kralj Ibi".

"Večernje novosti" i Atelje 212 već 27 godina dodeljuju nagradu za glumačku bravuru na Sterijinom pozorju koja nosi ime slavnog glumca, a od 1991. dodeljuje su i priznanje "Zoranov brk" na manifestaciji "Dani Zorana Radmilovića" ustanovljenoj u njegovo ime.

Zaposleni u zaječarskom pozorištu, koje nosi njegovo ime, danas će položiti cveće na spomenik slavnom glumcu u njegovom rodnom gradu.

 

Novosti

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Života

21.07.2015 08:29

Majstore, radite li Mercedese na nebu?

ODGOVORITE