Lomić ide iz Mordovije! Hoće li konačno u Partizan?!

Crno-beli bi uskoro mogli da dobiju pojačanje na poziciji levog beka!

Fudbal 19.07.2015 | 11:40
Lomić ide iz Mordovije! Hoće li konačno u Partizan?!

Nije moglo pre mesec dana, možda može sad. Pogotovu što Marko Lomić broji poslednje dane u Mordoviji i ne bi bilo iznenađenje ukoliko u najskorije vreme raskine ugovor sa ruskim klubom i kao slobodan igrač stigne u Partizan.

Levi bek je na početku prelaznog roka figurirao kao potencijalno pojačanje srpskog prvaka - sa kojim je trenirao i prošlog leta - ali ni tad ni nedavno posao nije realizovan, jer je nekadašnji reprezentativac bio pod ugovorom (i to skoro milionskim) u Saransku. Čak je odigrao i sve pripremne utakmice tokom boravka u Srbiji, da bi po povratku u Rusiju saznao da nije licenciran za utakmice Premijer lige Rusije i da na njega Mordovija više ne računa

Izgleda, ne zbog sportskih razloga.
„Trener ne računa na mene, čak ni za klupu, seli me u drugi tim Mordovije. Saopšteno mi je da Mordovija za 40 odsto smanjuje budžet za novu sezonu, trn u oku su plate stranaca, moja primanja su najveća, automatski sam postao najzanimljiviji za razgovor, nešto mi je naređeno, nešto i ponuđeno“, poručio je Lomić u razgovoru za Sport i predočio da je spreman čak i da ne igra, pod uslovom da mu klupski rukovodioci isplate ono što mu pripada.

Rođeni Čačanin se, ipak, nada dogovoru i - javna je tajna - priželjkuje povratak u Humsku 1.
„Onog trena kad dobijem raskid ugovora moći ću da razmišljam o novoj sredini, ne znam kako će Partizan da se postavi, da li ima potrebu da me angažuje... Ako ima, onda ćemo i da pričamo, da se dogovaramo oko finansijskih uslova... Sve ima cenu, pa i moj dolazak u Humsku. Polako, korak po korak, najpre da raščistim situaciju u Saransku“, preočio je Marko Lomić, koji je u dva mandata nosio dres crno-belih.

Iz Partizana poručuju da nisu kontaktirali Lomića otkako je propala prvobitna mogućnost njegovog angažmana i da Nemanja Petrović uživa poverenje stručnog štaba. No, ako se desi da Marko raskine ugovor sa Rusima realno je očekivati da kontakt bude obnovljen, pogotovu što trener Zoran Milinković izuzetno ceni kvalitete 31-godišnjeg defanzivca, koji bi svakako bio dobro rešenje u nameri da se naš predstavnik domogne grupne faze Lige šampiona.

Komentari / 0

Ostavite komentar