Bend starica postao hit u Japanu

Pevaju i plešu i šale se da "kucaju na vrata raja" - prosek godina im je 84, ali one su nova pop atrakcija u Japanu.

Zanimljivosti 11.07.2015 | 08:10
Bend starica postao hit u Japanu

Poreklom sa južnog ostrva Kohama, u arhipelagu Okinava, ove raspevane bakice, članice grupe KBG84, kao aluzija na superpopularni tinejdžerski bend AKB48, osvojile su publiku pesmom "Hajde pleši, ostrvo Kohama" koja je postala instant hit.

Njihov uspeh ih je, kako kažu, vrlo iznenadio, posebno kada su čule da su rasprodale turneju u Japanu i da ih nazivaju novim "idolima".

"Mislila sam da se reč 'idol' odnosi na osobu koja je imala dug život i kuca na vrata raja", rekla je jedna od 33 članice benda, 92-godišnja Tomi Menaka.

"Drago mi je da nas tako zovu od kada sam saznala da taj izraz zapravo znači umetnik", dodala je uz osmeh ova starica koja kao i njene drugarice nastupa u tradicionalnom, šarenom kimonu.

Pre nego što izadje na scenu obavezno odloži štap: "Noge mi više ne klecaju. Najsrećnija sam kada pevamo".

Menaka ima ulogu "frontmena" grupe. Objašnjava da kondiciju održava svakodnevnim obavljanjem kućnih poslova, a da ne haje previše za zdravu hranu.

"Volim meso i slatkiše", priznaje vremešna pevačica, dodajući da je "tajna" njenog lepog izgleda u tome što "uvek sedi u hladu kada su napolju velike vrućine".

"Moram da brinem o svojoj koži. Još uvek sam mlada duhom!", ističe ona.

Njena drugarica Hideko Kedamori (86) navodi da su sve one u "odličnoj formi".

Članice KBG84 su svesne svoje popularnosti.

"Osećamo se kao zvezde u Tokiju. Svi su u publici imali širok osmeh koji nam je davao energiju da još bolje pevamo. Blagoslovene smo što smo rodjene na Kohami. Naše pesme govore o našem ostrvu i prirodi, kitovima i delfinima", objasnila je Kedamori.

"Kada su se po završetku nastupa gledaoci rukovali s nama, znala sam da smo uspele!", navela je ona.

Grupa je osnovana na inicijativu muzičara Kikua Cučide, koji je proveo više od 20 godina na Kohami, ostrvu od 600 stanovnika na krajnjem jugu Japana.

B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar