Pao dogovor, Jo-Jo se vraća u Italiju!

Sinoć je postignut dogovor, Mančester Siti je dao zeleno svetlo za realizaciju transfera!

Fudbal 11.07.2015 | 09:00
Pao dogovor, Jo-Jo se vraća u Italiju!

Nije Salah, jeste Jovetić! Inter je završio još jedan veliki posao u ovom prelaznom roku. Kao najveće pojačanje stiže Stevan Jovetić!

Večeras je postignut dogovor sa Mančester Sitijem oko prelaska crnogorskog napadača na stadion Đuzepe Meaca. Jovetić je peto veliko pojačanje Nerazura ovog leta posle dolazaka Kondogbije, Murilja, Montoje i Mirande.

Dugo su trajali pregovori sa Mančester Sitijem, da bi se priča intenzivirala u poslednjih nekočliko dana kada je u Milanu doputovao Jovetićev menadžer Fali Ramadani. Dogovor sa njim je brzo postignut, pa je Jovetić prihvatio četvorogodišnji ugovor vredan oko 3.500.000 evra po sezoni. Ali, Mančester Siti je dugo odolevao.

Konačno su večeras dve strane našle zajednički jezik. Inter će Građanima platiti 20.000.000 evra za obeštećenje. Transfer će biti formalno zaveden kao pozajmica s obaveznim pravom otkupa ugovora zbog problema koje italijanski klub ima sa finansijskim fer-plejom, pa većinu transfera završava kroz sistem pozajmica kako bi se računali za sledeću szeonu.

Ostaje još da se dgovori dinamika isplate obeštećenja. Interov predlog je da Jovetića otplaćuje u naredne četiri godine, Mančester Siti bi da to bude brže, ali u pitanju su detalji koji neće sprečiti prelazak Crnogorca u redove trostrukog prvaka Evrope.

Dolazak Stevana Jovetića u Inter isključuje i dovođenje Mohameda Salaha iz Fiorentine, a vrlo verovatno i Ivana Perišića s obzirom da Volfzburg odbija sve predloge Italijana.

Komentari / 0

Ostavite komentar