Upozorenje srpskim turistima u Tunisu!

Ministarstvo spoljnih poslova Srbje saopštilo je da bi državljani Srbije koji se nalaze u Tunisu trebalo da slede uputstva koja budu davali bezbednosni organi.

Srbija 05.07.2015 | 12:50
Upozorenje srpskim turistima u Tunisu!

Ministarstvo spoljnih poslova Srbje saopštilo je, povodom proglašavanja vanrednog stanja u Tunisu, da u području glavnih turističkih destinacija nisu uvedene mere ograničenja kretanja, ali da bi državljani Srbije koji se nalaze u Tunisu, trebalo da slede uputstva koja budu davali tuniski bezbednosni organi.

U saopštenju se podseća da je vanredno stanje uvedeno u subotu 4. jula 2015. godine, kao rezultat ranijeg terorističkog napada koji se desio 26. juna 2015. godine u području grada Susa.

Trenutno, tuniski nadležni organi ne uvode mere ograničenja kretanja u području glavnih turističkih destinacija, ali preporučuju mere pojačanog opreza. Neophodno je pažljivo pratiti zvanična saopštenja tuniske Vlade, navodi Ministarstvo.

Potrebno je izbegavati putovanja u planinske oblasti blizu alžirske granice, usled mogućih oružanih sukoba. Van glavnih saobraćajnica, preporučuje se posebna pažnja, jer je moguće pojačano prisustvo vojske i policije, ističe se u saopštenju.

MSP navodi i da se na jugu Tunisa i u pustinjskim delovima ne preporučuju organizovani turistički izleti, kao da je u večernjim časovima potrebno izbegavati turističke izlete iz bezbednosnih razloga.

Izvor: Večernje NOVOSTI

Komentari / 0

Ostavite komentar