Упозорење српским туристима у Тунису!

Министарство спољних послова Србје саопштило је да би држављани Србије који се налазе у Тунису требало да следе упутства која буду давали безбедносни органи.

Србија 05.07.2015 | 12:50
Упозорење српским туристима у Тунису!

Министарство спољних послова Србје саопштило је, поводом проглашавања ванредног стања у Тунису, да у подручју главних туристичких дестинација нису уведене мере ограничења кретања, али да би држављани Србије који се налазе у Тунису, требало да следе упутства која буду давали туниски безбедносни органи.

У саопштењу се подсећа да је ванредно стање уведено у суботу 4. јула 2015. године, као резултат ранијег терористичког напада који се десио 26. јуна 2015. године у подручју града Суса.

Тренутно, туниски надлежни органи не уводе мере ограничења кретања у подручју главних туристичких дестинација, али препоручују мере појачаног опреза. Неопходно је пажљиво пратити званична саопштења туниске Владе, наводи Министарство.

Потребно је избегавати путовања у планинске области близу алжирске границе, услед могућих оружаних сукоба. Ван главних саобраћајница, препоручује се посебна пажња, јер је могуће појачано присуство војске и полиције, истиче се у саопштењу.

МСП наводи и да се на југу Туниса и у пустињским деловима не препоручују организовани туристички излети, као да је у вечерњим часовима потребно избегавати туристичке излете из безбедносних разлога.

Извор: Вечерње НОВОСТИ

Коментари / 0

Оставите коментар