Moto GP: VN Češke ipak neće biti otkazana!

Trka za Veliku nagradu Češke Moto GP šampionata biće održana po planu 16. avgusta, uprkos problemima oko finansiranja.

Ostali sportovi 27.06.2015 | 09:00
Moto GP: VN Češke ipak neće biti otkazana!

Čelnici staze u Brnu obavestili su Dornu, vladajuće telo šampionata, da imaju problema da dobiju finansije od javnog sektora, iako im je ta pomoć više puta obećana.

Pod tim okolnostima, zatražena je mogućnost otkazivanja trke za ovu godinu, ali je Dorna objavila da to nije u interesu Svetske motociklističke federacije, sponzora i same staze.

Zbog toga je postignut dogovor po kojem će ispoštovan ugovor za ovu godinu i da će organizatori ispoštovati svoje obaveze.

Međutim, taj dogovor ne znači da će trka za Veliku nagradu Češke biti u kalendaru naredne godine. Da bi se to desilo, potrebno je da dogovor bude postignut do 16. avgusta, uz uslov da postoje dugoročne garancije po pitanju finansija.

Poslednjih godina, trka u Češkoj je dobijala sve manju podršku Vlade te zemlje, zbog čega je već neko vreme bilo izvesno da bi trka mogla da izgubi mesto u kalendaru, uprkos sjajnoj poseti. Za narednu sezonu je planiran povratak trke u Austriji, a ta trka bi u kalendaru mogla da zameni baš češku rundu.

Komentari / 0

Ostavite komentar