Nesreća se dogodila zbog umora vozača

Načelnik Uprave saobraćajne policije Srbije Vladimir Rebić rekao je da je umor vozača autobusa, vjerovatno, bio osnovni razlog za nesreću u Bubanj Potoku, u kojoj je jedna osoba poginula, a više od 60 povrijeđeno.

Srbija 23.06.2015 | 10:15
Nesreća se dogodila zbog umora vozača

Rebić je rekao da se do ovog zaključka došlo na osnovu prvih informacija i izjava svjedoka.

On je za Radio-televiziju Srbije objasnio da policija za sada nema sve podatke zbog oštećenja tahografa, pa će se sutra znati da li je poštovana brzina i propisi o tome koliko dugo vozač može da vozi neprekidno.

Saobraćajna nesreća dogodila se juče rano ujutru kod Bubanj Potoka, kada se prevrnuo autobus sa srpskim turistima koji su se vraćali iz Grčke.

Jedna osoba je poginula, a više od 60, među kojima je bilo i djece, je teže i lakše povrijeđeno juče oko 4.15 časova kada se prevrnuo autobus sa turistima iz Srbije koji su se vraćali iz grčkog ljetovališta Polihrono.

Nesreća se dogodila kada je autobus iz srednje prešao u zaustavnu traku, probio zaštitnu ogradu nastavljajući da se kreće zelenim pojasom, a potom udario u betonsku barijeru i prevrnuo se.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Maxo

23.06.2015 08:37

Prava Sreca je sto nije vise mrtvih bilo ,a i da se ipak rjetko desava kad uzmemo u obzir da su vozaci cesto premoreni. Putujem cesce na relaciji Minhen -Banja Luka cesto vozi citav put jedan vozac u vremenu od 22:00 do nekih 06:00 ujutru. Putnici skoro svi zaspe i on sam se uspava. Jos ako je napolju kisa i ako je vozio prethodnu noc cudo je da bar jednom sedmicno ne sleti jedan. Cijene karata su preniske i stedi se na svemu a najvise na sigurnosti.

ODGOVORITE