Несрећа се догодила због умора возача

Начелник Управе саобраћајне полиције Србије Владимир Ребић рекао је да је умор возача аутобуса, вјероватно, био основни разлог за несрећу у Бубањ Потоку, у којој је једна особа погинула, а више од 60 повријеђено.

Србија 23.06.2015 | 10:15
Несрећа се догодила због умора возача

Ребић је рекао да се до овог закључка дошло на основу првих информација и изјава свједока.

Он је за Радио-телевизију Србије објаснио да полиција за сада нема све податке због оштећења тахографа, па ће се сутра знати да ли је поштована брзина и прописи о томе колико дуго возач може да вози непрекидно.

Саобраћајна несрећа догодила се јуче рано ујутру код Бубањ Потока, када се преврнуо аутобус са српским туристима који су се враћали из Грчке.

Једна особа је погинула, а више од 60, међу којима је било и дјеце, је теже и лакше повријеђено јуче око 4.15 часова када се преврнуо аутобус са туристима из Србије који су се враћали из грчког љетовалишта Полихроно.

Несрећа се догодила када је аутобус из средње прешао у зауставну траку, пробио заштитну ограду настављајући да се креће зеленим појасом, а потом ударио у бетонску баријеру и преврнуо се.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Маxо

23.06.2015 08:37

Права Среца је сто није висе мртвих било ,а и да се ипак рјетко десава кад узмемо у обзир да су возаци цесто преморени. Путујем цесце на релацији Минхен -Бања Лука цесто вози цитав пут један возац у времену од 22:00 до неких 06:00 ујутру. Путници скоро сви заспе и он сам се успава. Јос ако је напољу киса и ако је возио претходну ноц цудо је да бар једном седмицно не слети један. Цијене карата су прениске и стеди се на свему а највисе на сигурности.

ОДГОВОРИТЕ