Danilo Pantić: Sad se mnogo kajem zbog svega!

Doskorašnji fudbaler Partizana Danilo Pantić mogao je danas da se zove svetskim prvakom. Ali... Dočekao je svoje drugove u Staroj Pazovi, koji su mu dali da ponese medalju oko vrata.

Fudbal 22.06.2015 | 22:00
Danilo Pantić: Sad se mnogo kajem zbog svega!

Ko zna kako je sada u glavi Danila Pantića. Sa jedne strane neopisiva sreća, a sa druge strane - tuga. Mogao je i on danas da se vrati sa Novog Zelanda sa zlatom oko vrata, ali...

Momak kome su mnogi prorekli i proriču sjajnu fudbalsku karijeru, pre šest meseci posvađao se sa upravom Partizana i udaljio se od prvog tima. Odbio je da potpiše novi ugovor, a odgovor tadašnje uprave i stručnog štaba bio je - mali, idi treniraj sam.

Izgubile su obe strane. Partizan nešto manje, jer je i bez Pantića osvojio titulu prvaka države. Pantić - više, jer šest meseci nije igrao, a najteži udarac mu je, svakako, bio taj što je "ispao" i iz reprezentacija.

Gledao je, poput cele nacije, kako njegovi vršnjaci na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu ruše sve pred sobom. Sve do zlata!

Pantić je danas sačekao svoje drugare u Kući fudbala u Staroj Pazovi. Izgrlio se sa svima, a MIjat Gaćinović je skinuo medalju sa svog vrata i okačio je na Danilov. Da se i on slika.

"Ovo je i moj uspeh!", bio je prvi komentar Pantića okupljenim novinarima.

"Sve vreme smo bili u kontaktu, čestitao sam im porukama. Osećam se kao da je i moja medalja, jer sam deo ovogh kolektiva. Mnogo mi je bilo žao što nisam učestvovao, ali osećam se kao sam i ja osvajač zlatne medalje. Drago mi je što su uspeli, ovo je ogroman uspeh za celu naciju", dodao je ovaj mladić.

Svakom fudbaleru najtežeje kad ne može da pomogne, pa gleda utakmice sa strane, sa klupe, sa tribina, posredstvom tv prijemnika. Tako je bilo i Pantiću.

"Uh, koliko je nervoze bilo. Najteže mi je bilo kad su bili penali protiv SAD u četvrtfinalu. Na kraju je dobro ispalo", prepričava Danilo.

U pauzama između utakmica, Pantić kaže da je bio u kontaktu sa većinom "orlića", a najviše sa nekadašnjim saigračem iz Partizana "Žiletom" (Andrija Živković, prim. aut.), potom sa Mijatom Gaćinovićem, Stanišom Mandićem...

"Znam da su i njima moje poruke značile tokom turnira", kaže on.

Pantić će se malo radovati sa drugarima, a onda će 1. jula morati u Englesku na početak priprema sa Čelsijem.

Upitan da li sada žali, kad se osvrne unazad, i da li bi nešto menjao, odgovorio je:

"Ne bih se vraćao unazad... Sigurno je da bih najviše voleo da sam bio tamo. Ali, nije bilo do mene. Bilo je stvari koje su se iskomplikovale. Kajem se zbog Svetskog prvenstva (što nisam otišao), zbog ostalih stvari ne".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ln

22.06.2015 21:27

Partizan ti je dao sve,sad neka ti menadzeri daju zlatnu medalju

ODGOVORITE