Benfika želi tandem Mitrović-Živković!

Benfika se nada, Drulović kaže da nema kiksa! Slavni portugalski klub već duže vremena juri tandem srpskih fudbalera, uzda se u dobre veze sa Zahavijem, ali konkurencija je žestoka.

Fudbal 20.06.2015 | 15:30
Benfika želi tandem Mitrović-Živković!

Ostao je samo Ljubomir Fejsa, ali Benfika opet kuje planove o stvaranju srpske kolonije. Već duže vreme je poznat interes portugalskog velikana za srpski tandem: Andrija Živković - Aleksandar Mitrović.

Benfika bi ih uzela odmah da može, ali problem je jaka konkurencija. Portugalci će morati dobro da se pomuče da dobiju dvojicu talentovanih srpskih ofanzivaca. Ipak, prema pisanju tamošnjih medija, nada i dalje postoji. I nije mala.

Benfika se za dovođenje Živkovića uzda u dobre veze sa Pinijem Zahavijem čiji investicioni fond je vlasnik Živkovićevog ugovora. Izraelac je ranije pomogao da dođu Lazar Marković i još neki igrači. Problem je što je u igri i Čelsi, koji bi mogao da uzme Živkovića i prosledi ga na pozajmicu u Sampdoriju. Ne odustaje ni Valensija koja je u jednom trenutku bila izraziti favorit za dovođenje Živkovića i čak je postojala opcija da ga potom pozajmi Benfiki.
„Sjajan je u igri jedan na jedan. Ima fantastičnu levu nogu i sve kvalitete da igra za klub kakav je Benfika“, skenirao je Živkovića bivši igrač ovog kluba Ljubinko Drulović u razgovoru za A Bolu.

Što se Mitrovića tiče, i oko njega je komplikovana situacija. U igri je i dalje Njukasl, ali i neki bundesligaši i Roma. Svonsi deluje kao najozbiljniji kandidat.
„Ima samo 20 godina, a već je starter u reprezentaciji Srbije. Rasan je strelac, dobro igra sa obe noge, opasan je u skoku... Ako ga Benfika dovede isplatiće joj se jer će za dve ili tri godine vredeti više. Može da postane jedan od najboljih napadača u Evropi“, istakao je Drulović za A Bolu.

Komentari / 0

Ostavite komentar