Falkao 90% Čelsijev?!

Čelsi završava ogroman posao: Falkao 90 odsto Plavac, samo još da pristane na umanjenje plate od 366.000 evra...El Tigre kao zamena za Drogbu, sada Murinjo mora da nađe naslednika Loika Remija...

Fudbal 15.06.2015 | 08:20
Falkao 90% Čelsijev?!

Sve je spremno za veliki povratak Radamela Falkaoa u Premijer ligu! Ali umesto crvenih dresova Mančester junajteda El Tigre će zadužiti šampionsko plavu opremu Čelsija. Priča koja se ostvrvskim medijima vrti danima unazad trebalo bi da dobije zvaničnu potvrdu koliko naredne nedelje, kada će 29-godišnji golgeter i zvanično postati zamena za legendarnog asa londonskih Lavova - Didijea Drogbe.

Prema pisanju uglednog britanskog Telegrafa, Falkao je već 90 odsto Čelsijev, što je Žoze Murinjo indirektno najavio kada je izjavio da je Kolumbijac njegova briga i da je spreman da mu pomogne da vrati stari sjaj. Ipak, ostaje da Čelsi i posrnuli strelac dogovore jednu jako bitnu stvar, koja trenutno koči pregovore - platu! Kako je Falkao u Mančester junajtedu zarađivao vrtoglavih 366.000 evra, Plavci nemaju nameru da napadaču Monaka nude toliku sumu novca, već će Falkao morati da pristane na veliki rez u primanjima ako ima nameru da zakorači na Stamford Bridž.

Monako takođe želi da se što pre odrekne najplaćenijeg igrača u timu, koji nikako nije uspeo da se vrati u formu koja ga je krasila pre katastrofalne povrede ligamenata, zbog koje je propustio i Mundijal prošle godine.

Eventualnim dolaskom Falkaoa Čelsi bi popunio rupu odlaskom legendarnog asa, Didijea Drogbe, dok s druge strane Murinjo mora da pronađe i adekvatnu zamenu za odlazećeg Loika Remija. Francuskog centarfora traže Kristal Palas i Vest Hem, a kako je sam javno isticao nezadovoljstvo zbog male minutaže, vrlo je verovatno da će Remi odlučiti da izađe iz Čelsija i okuša se u nekoj drugoj sredini.

Plavci trenutno imaju samo jednog zagarantovanog napadača, Dijega Kostu, a renomirani list tvrdi da će Čelsi pokušati da namami i krilnog napadača Atletiko Madrida, Antoana Grizmana, da se zaustavi na Stamford Bridžu. Ali, Grizman ima otkupnu klauzulu u visini od 60.000.000 evra, pa je pitanje da li će emisari dva kluba uspeti da se „nađu“ i na kojoj cifri.

Komentari / 0

Ostavite komentar