SP: Srbija - SAD 0:0 (6:5), reakcije trenera...

Selektor reprezentacije Srbije do 20 godina Veljko Paunović rekao je da je ponosan na njegov tim. Selektor SAD Tab Ramos pohvalio je igru i posebno selektora Srbije posle poraza u U20 četvrtfinalu prvenstva sveta.

Fudbal 14.06.2015 | 14:20
SP: Srbija - SAD 0:0 (6:5), reakcije trenera...

Srbija je u nedelju ujutro posle boljeg izvođenja penala pobedila selekciju SAD i plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.

„Ponosan sam na svoj tim koji je bio dobar u svim aspektima igre. Igrali smo protiv veoma dobrog rivala, obe ekipe su bile veoma dobro pripremljene, mislim da je utakmica bila izjednačena. Na kraju smo imali sreću na penalima. Moram i da zahvalim svim ljudima, svim navijačima Srbije koji su došli da nas podrže. Bilo je sjajno videti ih na stadionu, mislim da su nam mnogo pomogli", rekao je Paunović posle meča.

Srbija u polufinalu ide na selekciju Malija, sa kojom je već odigrala meč u grupnoj fazi.

„Igrali smo već protiv njih u grupi i znamo da su veoma, veoma dobar tim. Pobedili smo sa 2:0, ali meč je bio izjednačen. Spremićemo se za tu utakmicu najbolje što možemo i poštovaćemo protivnika. Za njih je sigurno velika stvar pobeda protiv Nemačke“, dodao je srpski selektor.

Ramos je dodao da je utakmica bila izjednačena i da nema šta da zameri njegovim izabranicima jer su igrali protiv odlične ekipe.

„Bila je ovo veoma borbena utakmica. Znali smo da je Srbija taktički tim, da su veoma strpljivi, ali mislim da smo im dobro parirali. Bili smo spremni na njihov plan igre i imali smo nekoliko šansi za trijumf. Zadovoljan sam nastupom, uzimajući u obzir da smo imali skraćen tim. Momci su se borili, držali su se plana i naš rival je imao malo prilika. Ali, Srbija očigledno ima veoma dobrog trenera i igraju veoma dobro. Imaju šansu da osvoje titulu, kao uostalom i sve ekipe koje su ostale. Što se tiče penala, mislim da je važno zapamtiti da stariji igrači uvek promašuju. Da, neki su promašili, ali to se dešava. Srećan sam sa mojim igračima, znam da su pokazali hrabrost“, rekao je Ramos.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Car

14.06.2015 12:25

Živela Srbija!!!

ODGOVORITE