Partizan pojačavaju rođena braća iz Reala i Barse?!

Pojačanja na tacni: Krilo Barselone i napadač Reala koji je dao 30 golova ponuđeni Partizanu! Braća Babunski se, navodno, složila sa idejom da karijere nastave u Humskoj 1.

Fudbal 14.06.2015 | 18:20
Partizan pojačavaju rođena braća iz Reala i Barse?!

Do sada iz Napretka i Novog Pazara, a od sada iz Real Madrida i Barselone! Posle dvojice novajlija sa srpskog tržišta, Nikole Trujića i Marka Jevtovića, Partizan ima šansu (doduše, pitanje je koliko realnu) da angažuje tandem fudbalera iz najpozantijih klubova Španije. Crno-belima su ponuđena braća Dorian i David Babunski, koji put ka velikoj sceni krče kroz mlađe ketagorije kraljevskog i katalonskog kluba.

Prema informacijama Sportskog žurnala, oni su, posredstvom menadžera, zapali za oko jednom od trojice potpredsednika srpskog prvaka (list ne otkriva da li je reč o Miloradu Vučeliću, Vojislavu Nediću ili Ljubiši Tumbakoviću) i preneli stav da bi rado, ako se kockice slože, ovog leta mogli da se presele u Humsku. Reč je o naslednicima Bobana Babuskog, nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije i Makedonije, kao i selektora mlade reprezentacije te države.

David Babunski je rođen 1. marta 1994. godine i u Humskoj 1 ga vide kao potencijalnog naslednika Andrije Živkovića na mestu krilnog veziste, mada se čini da je tu poziciju popunio Brazilac Markinjos. Reč je o talentovanom vezisti koji je prošao sve mlađe selekcije Makedonije, a od 2006. je član čuvene Barselonine škole La Masija. Nikad nije dobio šansu u prvom timu, prošle sezone odigrao je 16 utakmica za B ekipu katalonskog giganta u Segundi, a povoljna okolnost za crno-bele je činjenica da mu 30. juna ističe ugovor, te bi na Topčidersko brdo stigao bez obeštećenja.

Situacija sa njegovim bratom Dorianom (26. avgust 1996) je nešto drugačija, on je tek prošlog leta overio saradnju sa Realom i odmah pokazao kakav je talentat, jer je minule sezone za mladi tim Madriđana dao čak 30 golova. Kažu da bi i on u Srbiju...

Inače, Sportski žurnal piše i da Partizan još nije odustao od namere da privoli portugalskog štopera Gonzala Brandaoa da dođe u Beograd. Ishod pregovora sa fudbalerom Belanensesa očekuje se brzo, jer fudbaleri Partizana u ponedeljak počinju pripreme za narednu sezonu, a 17. juna sele se na Taru.

Komentari / 0

Ostavite komentar