Pucano na portal "Košev" u Mitrovici

Nepoznate osobe pucale su iz vatrenog oružja na kancelariju Informativnog portala "Košev" u severnom delu Kosovske Mitrovice, u ulici Kralja Petra I, a povređenih nije bilo, izjavila je danas Nevenka Medić iz tog portala.

Srbija 11.06.2015 | 12:35
Pucano na portal "Košev" u Mitrovici

Ona je rekla da su njihove prostorije pogođene sa ukupno sedam hitaca, da povređenih nije bilo i da je pričinjena materijalna šteta na kancelariji.

"Jutros, kada smo oko devet sati došli na posao, primetili smo oštećenja na kancelariji. Hicima iz vatrenog oružja pogođen je prozor kancelarije dok su ostali hici završili u fasadi zgrade", rekla je Medićeva.

Kosovska policija je izašla na lice mesta i istaga je u toku.

Programski direktor Biroa za društvena istraživanja Pavle Dimitrijević rekao je za Radio Kontakt plus u Kosovskoj Mitrovici da taj incident pokazuje da je bezbednost novinara i onih koji se bave istraživanjem društvenih tema zaista ugrožena, ne samo u tom gradu, nego na celom severu Kosova.

To pokazuje da nije lako baviti se društveno-političkim temama, rekao je Dimitrijević i podsetio da to nije prvi put i da su mnogi novinari doživljavali u većoj ili manjoj meri verbalne pretnje i napade.

"Mislim da bi zaista trebalo da reagujemo, kao društvo, kao građani, da se ne svodi sve na reagovanje novinara i novinarskih udruženja, jer to do sada nije imalo mnogo nekog efekta", istakao je Dimitrijević.

Prema njegovim rečima, i zajednica i nevladine organizacije trebalo bi da osude i prepoznaju kao loše takvo ponašanje.

"Naravno, trebalo bi eventualno izvršiti i pritisak na nadležne organe da ovog puta urade svoj posao i da se vidi šta ili ko je zaista iza svega toga", rekao je Dimitrijević.

Info portal "Košev" počeo je sa radom pre nekoliko meseci.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar