Пуцано на портал "Кошев" у Митровици

Непознате особе пуцале су из ватреног оружја на канцеларију Информативног портала "Кошев" у северном делу Косовске Митровице, у улици Краља Петра И, а повређених није било, изјавила је данас Невенка Медић из тог портала.

Србија 11.06.2015 | 12:35
Пуцано на портал "Кошев" у Митровици

Она је рекла да су њихове просторије погођене са укупно седам хитаца, да повређених није било и да је причињена материјална штета на канцеларији.

"Јутрос, када смо око девет сати дошли на посао, приметили смо оштећења на канцеларији. Хицима из ватреног оружја погођен је прозор канцеларије док су остали хици завршили у фасади зграде", рекла је Медићева.

Косовска полиција је изашла на лице места и истага је у току.

Програмски директор Бироа за друштвена истраживања Павле Димитријевић рекао је за Радио Контакт плус у Косовској Митровици да тај инцидент показује да је безбедност новинара и оних који се баве истраживањем друштвених тема заиста угрожена, не само у том граду, него на целом северу Косова.

То показује да није лако бавити се друштвено-политичким темама, рекао је Димитријевић и подсетио да то није први пут и да су многи новинари доживљавали у већој или мањој мери вербалне претње и нападе.

"Мислим да би заиста требало да реагујемо, као друштво, као грађани, да се не своди све на реаговање новинара и новинарских удружења, јер то до сада није имало много неког ефекта", истакао је Димитријевић.

Према његовим речима, и заједница и невладине организације требало би да осуде и препознају као лоше такво понашање.

"Наравно, требало би евентуално извршити и притисак на надлежне органе да овог пута ураде свој посао и да се види шта или ко је заиста иза свега тога", рекао је Димитријевић.

Инфо портал "Кошев" почео је са радом пре неколико месеци.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар