Najbolji fudbaler PL BiH je - Vagner!

Za najboljeg fudbalera Premijer lige BiH u sezoni 2014/15. izabran je Brazilac Vagner Santos Lago iz Širokog Brijega, odlučili su treneri i kapiteni premijerligaških klubova.

Fudbal 04.06.2015 | 17:40
Najbolji fudbaler PL BiH je - Vagner!

U Sarajevu je održana manifestacija izbora najboljih igrača i golmana Premijer lige BiH, Premijer ženske Premijer lige BiH i Premijer futsal lige u sezoni 2014/15, u organizaciji Fudbalskog saveza BiH.

Za najboljeg fudbalera Premijer lige BiH u sezoni 2014/15. izabran je Brazilac Vagner Santos Lago iz Širokog Brijega. Nagradu mu je uručio Elvedin Begić, predsjednik FS BiH.

Vagner je tom prilikom izrazio zahvalnost porodici, klubu i svima koji su mu pomogli da osvoji ovu vrijednu nagradu.

"Ovo je za mene veliki događaj. Želim se zahvaliti svim trenerima i kapitenima koji su me izabrali", rekao je Vagner.

Za najboljeg golmana Premijer lige BiH izabran je Ratko Dujković iz Zrinjskog, kojem je nagradu uručio Jasmin Baković, generalni sekretar FS BiH.

Bahrudin Omerbegović iz MNK Centar Sarajevo ponio je titulu najboljeg golmana u Premijer futsal ligi u sezoni 2014/15, dok je njegov saigrač Anel Radmilović izabran za najboljeg igrača u istoj kategoriji.

Titulu najboljeg golmana u ženskom fudbalu ponijela je Envera Hasanbegović iz SFK 2000 Sarajevo, dok je za najbolju igračicu proglašena Arnisa Kuč iz istog kluba.

Nagradu za fer-plej potez u ovoj takmičarskoj sezoni je osvojio Dženis Beganović iz Željezničara.

Riječ je o prvom izboru koji organizuje Savez, a najbolji pojedinci navedenih ligaških takmičenja izabrani su na osnovu rezultata ankete u kojoj su učestvovali treneri i kapiteni klubova.

Komentari / 0

Ostavite komentar