Vojska spremna da reaguje na opasnost

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas, prilikom obilaska Kopnene zone bezbednosti, da je Srbija spremna da reaguje na svaki bezbednosni izazov, a vojnicima i policajcima da je Srbiji mir važniji od svega i da s obzirom na situaciju nikada nije previše bezbednosti i obučenosti.

Srbija 01.06.2015 | 14:07
Vojska spremna da reaguje na opasnost

"Zaista smo spremni i to treba reći svima, svako ko se usudi da izazove bilo kakvu neprijatnu situaciju u Srbiji, može da računa sa otporom cele Srbije i ovo jedinstvo vojske i policije to i pokazuje", poručio je Nikolić, koji je obišao bazu "Jug" i posednuti objekat VS "Ševadske livade".

Nikolić je istakao da je i u mirnodopskom stanju važno da vojnik ima svest da bi svakog časa moglo da se zapuca.

"Pošto imamo posla sa terorizmom, koji se sa KiM preliva na Makedoniju i pošto znamo kakvi su planovi politike koja to organizuje, vojsci i žandarmeriji smo jasno rekli da su u miru, ali da se ponašaju kao da su u ratu, jer nikad viška bezbednosti ili obučenosti", istakao je Nikolić.

Predsednik je poručio i da je prednost Srbije u odnosu na to prelivanje terorizma KZB, što je naučena proteklih decenija na oprez, što je naviknuta da joj mnogi ne žele dobro, ali i da sarađuje sa celim svetom.

Nikolić je ukazao na važnost saradnje sa KFOR-om i međunarodnim snagama.

"Njima stalno govorimo da njihov broj ne sme biti smanjen, jer sve opet može da se pretvori u balkansko bure baruta", rekao je predsednik Srbije.

Nikolić je dodao da je oduševljen onim što je video u Kopnenoj zoni bezbednosti i čestitao svima koji su organizovali život vojnika u njoj i način na koji oni obezbeđuju mir svih građana Srbije.

"Ovo ovde je Srbija koja bi mogla da živi mnogo mirnije, da nije izazova sa strane, ali i u ovoj situaciji, Srbija se pokazuje kao država kojoj je mir važniji od svega i koja će učiniti sve da taj mir nikada ne bude narušen", poručio je predsednik Srbije.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

zuzu

01.06.2015 22:43

Dragi nikolicu trebas imat sto hiljada vojnika da budu spremni dase drzava odbrani i mnogo vise od sto hiljada a ti par komada sliko i to je to vojska.

ODGOVORITE