Војска спремна да реагује на опасност

Председник Србије Томислав Николић поручио је данас, приликом обиласка Копнене зоне безбедности, да је Србија спремна да реагује на сваки безбедносни изазов, а војницима и полицајцима да је Србији мир важнији од свега и да с обзиром на ситуацију никада није превише безбедности и обучености.

Србија 01.06.2015 | 14:07
Војска спремна да реагује на опасност

"Заиста смо спремни и то треба рећи свима, свако ко се усуди да изазове било какву непријатну ситуацију у Србији, може да рачуна са отпором целе Србије и ово јединство војске и полиције то и показује", поручио је Николић, који је обишао базу "Југ" и поседнути објекат ВС "Шевадске ливаде".

Николић је истакао да је и у мирнодопском стању важно да војник има свест да би сваког часа могло да се запуца.

"Пошто имамо посла са тероризмом, који се са КиМ прелива на Македонију и пошто знамо какви су планови политике која то организује, војсци и жандармерији смо јасно рекли да су у миру, али да се понашају као да су у рату, јер никад вишка безбедности или обучености", истакао је Николић.

Председник је поручио и да је предност Србије у односу на то преливање тероризма КЗБ, што је научена протеклих деценија на опрез, што је навикнута да јој многи не желе добро, али и да сарађује са целим светом.

Николић је указао на важност сарадње са КФОР-ом и међународним снагама.

"Њима стално говоримо да њихов број не сме бити смањен, јер све опет може да се претвори у балканско буре барута", рекао је председник Србије.

Николић је додао да је одушевљен оним што је видео у Копненој зони безбедности и честитао свима који су организовали живот војника у њој и начин на који они обезбеђују мир свих грађана Србије.

"Ово овде је Србија која би могла да живи много мирније, да није изазова са стране, али и у овој ситуацији, Србија се показује као држава којој је мир важнији од свега и која ће учинити све да тај мир никада не буде нарушен", поручио је председник Србије.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

зузу

01.06.2015 20:43

Драги николицу требас имат сто хиљада војника да буду спремни дасе дрзава одбрани и много висе од сто хиљада а ти пар комада слико и то је то војска.

ОДГОВОРИТЕ