Čović: Pa, realno je da uzmemo titulu!

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da je klub ove sezone do sada zaradio 1.266.000 evra od prodaje sezonskih i pojedinačnih karata i pozvao navijače da kupe godišnje karte u pretprodaji, kako bi pomogli u formiranju budžeta i tima za narednu sezonu.

Košarka 01.06.2015 | 14:40
Čović: Pa, realno je da uzmemo titulu!

"Zvezda se uporno trudi da raznim projektima obezbedi održivo postojanje i dalji razvoj kluba, a jedan od tih projekata je i prodaja sezonskih ulaznica u pretprodaji. U ovoj sezoni smo do sada od prodatih ulaznica zaradili 1.266.000 evra, od sezonskih 374.000, a do sada od pojedinačnih 892.000. Svaka kupljena ulaznica pomoći će klubu u pravljenju budžeta za narednu sezonu", rekao je Čović.

"Znamo da je za ovu sezonu bio 3,6 miliona evra, pa vidite koliko smo da sada zaradili od karata i koliko je značajno da se one kupuju", dodao je on.

Čović je rekao da će svako ko kupi sezonsku ulaznicu u pretprodaji dobiti i člansku kartu KK Crvena zvezda, ali da to neće biti obična karta, već će obezbeđivati sva prava po statutu kluba. Kako je naveo, to će biti lojaliti kartica sa kojom će se sa popustom kupovati stvari u prodavnicama robe široke potrošnje, goriva.

Pretprodaja sezonskih ulaznica počeće u ponedeljak u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu i trajaće tri nedelje. Cena je 12.900 dinara, uz popust od 20 odsto, pošto će se u septembru sezonske karte prodavati po ceni od 15.900 dinara. Vlasnici ovogodišnjih pretplatnih karata će imati popust 900 dinara.

Čović je podsetio da će Zveda sledeće sezone Evroligu igrati u Pioniru, a ne u Kombank areni.

"To je razlika u kapacitetu od tri puta i uticalo je na cenu sezonskih karata. U Areni smo ove godine zarađivali 120.000 evra bruto po utakmici, a do toga ne možeo da dođemo u Pioniru. Nikoga ne krivimo, niti osuđujemo što Zvezda ne igra u Areni, to su ranije ugovoreni događaji, Evropsko prvenstvo, futsal...", rekao je on.

Predsednik crveno-belih ostavio je mogućnost da ekipa, u zavisnosti od rezultata, neke kasnije utakmice odigra u Areni.

"Cilj je da uđemo u Top 16, videćemo šta će biti, o tome ćemo detaljnije kad napravimo tim za sledeću sezonu. Sada nije vreme za to, pošto je ostalo još da se završi domaće prvenstvo, gde je prema dosadašnjim rezultatima, potpuno realno da Zvezda uzme titulu", rekao je prvi čovek crveno-belih.

Prema novim pravilima Evrolige, svaka ekipa prema finansijskom fer-pleju mora da ima budžet najmanje četiri miliona evra, a Čović je rekao da će klub putem učešća u tom takmičenju, televizijskih prava, prodajom igrača i robe sa oznakama kluba pokušati da dođe do te cifre.

"Ne verujem da će u prvoj sezoni primene pravila Evroliga da bude stroga, ali od sledeće sezone neće biti popusta. Nadam se da ćemo doći do ta četiri miliona, borimo se da obezbedimo budžet iz naših sredstava. Transferi igrača su legalni način punenja budžeta, ali o tome odlučuje stručni štab. Prema pravilima oko 30 posto budžeta treblo bi da dolazi iz prodaje ulaznica, još 150.000 evra dobija se od učešća u grupi Evrolige, ulazak u Top 16 se plaća 35.000 evra, četvrtfinale 50.000 evra. Prvi dobija milion, drugi 400.000, treći 200.000, a četvrti klub 100.000 evra. Od televizijskih prava sleduje nam 250.000 evra", dodao je Čović.

On je naveo da će klub pokušati u što većoj meri da sačuva tim za sledeću sezonu.

"Koliko para toliko i muzike, svi moraju da budu svesni - nema ručka za džabe. Koliko para budemo imali, takav će biti tim i rezultati. Raduje što imamo mnogo igrača iz mladog tima koji kokurišu za prvi tim. O odlascima konačnu odluku donosi stručni štab", ponovio je Čović.

Komentari / 0

Ostavite komentar