Uhapšen bivši direktor “Bosnalijeka”

Edin Arslanagić, bivši generalni direktor "Bosnalijeka", koji je prvoosumnjičeni u aferi "Bajer", u kojoj je do sada uhapšeno sedam osoba zbog sumnji za kriminalne radnje, priveden je juče na Sarajevskom aerodromu nakon što se iz SAD vratio u Sarajevo.

Bosna i Hercegovina 01.06.2015 | 12:46
Uhapšen bivši direktor “Bosnalijeka”

Informaciju o Arslanagićevom povratku u BiH potvrdila je i njegov advokat Senka Nožica.

"Kao što smo i rekli na ročištu o određivanju pritvora da će se naš klijent vratiti u nedjelju, tako je i bilo. Znači, nije bilo govora ni o kakvom bijegu niti se on krio. Imao je povratnu kartu, a bio je u posjeti sinu. Čim je došao, Granična policija ga je zadržala te sprovela do Centralnog zatvora u Sarajevu, s obzirom na to da mu je određen pritvor", rekla je Nožica za Dnevni avaz.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje je izdalo nalog za hapšenje osumnjičenih, zatražilo je od Kantonalnog suda Sarajevo da za Edinom Arslanagićem bude raspisana međunarodna potjernica.

Sudija Husein Delalić rekao je juče da će naredba za raspisivanje potjernice biti zatražena i za Bojana Kebea, bivšeg direktora "Bosnalijeka" za marketing, s obzirom na to da se on nalazi u Sloveniji.

U akciji SIPA-e i MUP-a KS uhapšeni su Šefik Handžić, Hasan i Jasmin Šepo, Amar Arslanagić, Samir Telibečirević, Aida Selvić i Izet Arslanagić. Za sve njih određen je jednomjesečni pritvor, a sumnjiče za se višemilionski kriminal.

Izvor: Dnevni avaz

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Nele K.

01.06.2015 08:18

Šta bi rekao dr. Arsla?

ODGOVORITE
Name

Kako god

01.06.2015 08:29

Ova Vlada u FBiH profunkcionisala i oni Boga mi hapse svoje tajkune i lopove pa cak i zamjenike ministara a u nas samo prazna prica a u svemu smo bolji po nasim politicarima....

ODGOVORITE
Name

Baja

01.06.2015 09:57

A mene ne smije niko da dira ja sam Baja iz Laktaša.

ODGOVORITE
Name

lklk

01.06.2015 11:08

Ne zna više ko više krade ?

ODGOVORITE