Bane, a što si ti tako skroman, čovječe?!

Kapiten srpske reprezentacije ima iza sebe fantastičnu sezonu u dresu Čelsija, ali kaže: "Znam da mogu još bolje".

Fudbal 23.05.2015 | 22:40
Bane, a što si ti tako skroman, čovječe?!

U sezoni 2014/2015. Branislav Ivanović je sa Čelsijem osvojio Premijer ligu i Liga kup Engleske, postigao šest golova od kojih su neki bili izuzetno važni, odigrao bez zamene svih 37 utakmica u prvenstvu (još jedno kolo do kraja), kolege su ga izabrale u najbolji tim Premijer lige za ovu sezonu, ali...

Odbrambeni fudbaler londonskih "plavaca" i kapiten reprezentacije Srbije nikada se nije razmetao "bombastičnim" izjavama, pa ni ovaj put, kada je za sajt Čelsija sumirao utiske.

"Mnogo, baš mnogo, sam zadovoljan ovom sezonom. Nisam se povređivao i u svakoj utakmici trudio sam se da pružim maksimum. Iz nedelje u nedelju, od utakmice do utakmice, dobijao sam šanse da igram i mislim da sam ih dobro koristio. Mogu da budem srećan, ali ipak, znam da mogu još bolje i potrudiću se da to pokažem naredne sezone", u svom stilu, skromno, analizirao je Ivanović.

Odbrana Čelsija imala je veliku ulogu u osvajanju titule, pa su se uz Ivanovića u idealnom timu lige, od defanzivaca, našli još Džon Teri i Geri Kejhil.

"Ova sezona je zaista bila sjajna za odbrambene igrače. Mnogo toga smo dali timu i potvrdili smo da imamo veliki kvalitet, ali nije sve u odbrani. Od broja 1 do broja 11 na terenu, svi smo se borili kao tim. Zato smo ostvarili uspeh i zato nismo primili mnogo golova. Uz to, davali smo timu dodatnu snagu odlascima na skok prilikom prekida, u čemu smo bili veoma uspešni", konstatovao je Ivanović.

Čelsi je kolo pre kraja primio svega 31 gol u 37 utakmica, poput Sautemptona pa će biti zanimljivo videti koji tim će imati najbolju odbranu u Premijer ligi.

"Plavci" u nedelju od 16 časova igraju protiv Sanderlenda na Stamford Bridžu, dok Sautempton igra protiv Mančester sitija u gostima.

Komentari / 0

Ostavite komentar