''Zaratili'' MitroGol i menadžer Jestrović!

Ukoliko bi i dalje vladajući šampion Belgije srpskom golgeteru ponudio novi ugovor sa većom platom, ne bi bilo nerealno da 20-godišnji fudbaler produži boravak u Briselu.

Fudbal 21.05.2015 | 09:40
''Zaratili'' MitroGol i menadžer Jestrović!

Nenad Jestrović je najavio odlazak u Nemačku, ali Belgijanci imaju drugačija saznanja. Prema informacijama medija iz Brisela Aleksandar Mitrović nije dogovorio selidbu u Bundesligu niti je čak rešio da po svaku cenu napusti Anderleht. Ugledni Sportvereld navodi da je otac 20-godišnjeg fudbalera Ivica Mitrović već obavio inicijalne pregovore sa vrhuškom kluba i da se ozbiljno razmatra opcija Aleksandrovog ostanka na Konstant Vanden Stok stadionu.

Detaljnije informacije potražili smo kod Mitrovića seniora, koji odbija da ulazi u detalje, ali tvrdi da ne postoji nikakav dogovor sa bilo kojim drugim klubom.
"I dalje razmišljamo samo o finišu sezone, bez obzira na to što su posle remija u derbiju sa Standardom male šanse da će Anderleht osvojiti titulu, iako je imao sudbinu u svojim rukama. Ali sve ove priče koje se plasiraju, i o odlasku u Premijer i o odlasku u Bundesligu, prosto nisu tačne", kratko će Mitrović za MOZZART Sport.

Pisanija iz Belgije idu u prilog njegovim rečima. Tamošnji novinari pišu o pregovorima o novom ugovoru za Mitrovića. Pominje se čak i plata od 1.500.000 evra neto što bi Mitrovića učinilo najplaćenijim igračem Anderlehta (Matijas Suarez godišnje prima 1.400.000). Anderleht se još premišlja. Mnogo toga zavisi i od toga da li će ekipa izboriti novo učešće u Ligi šampiona. Povišica svakako, pitanje je samo koliko će klub moći da se ispruži. Neto primanja od 1.500.000 evra u Anderlehtu nisu imali ni Dijumersi Mbokani ni Milan Jovanović.

Ipak, jasno je da postoji obostrana želja za nastavak saradnje. Nemačka? Jestrović tvrdi da je to posao završen, belgijski novinari da on više ne vodi glavnu reč kada je Mitrovićeva karijera u pitanju.
"Mogu samo da kažem da me slobodno okrenete kad god vam bude bila potrebna neka informacija o Aci", odgovara Ivica Mitrović.

Takođe, novine u Belgiji potvrđuju i reči iz uprave Partizana – Ivan Šaponjić ne ide u Anderleht. Jestrović ga doduše nudi, ali Anderleht nije zagrizao. Bar ne još.

Komentari / 0

Ostavite komentar