Islamisti nastavljaju sa brutalnim ubistvima

Militanti "Islamske države" pogubili su danas 26 civila u Siriji, saopštila je grupa "Sirijska opservatorija za ljudska prava".

Svijet 14.05.2015 | 21:05
Islamisti nastavljaju sa brutalnim ubistvima

U saopštenju se navodi da je pogubljeno 26 civila, od toga 10 je ubijeno odsijecanjem glave, zbog saradnje sa sirijskim vladinim snagama.

Isti izvor navodi da su civili ubijeni u blizini antičkog grada Palmire, te da su snage sirijske vlade "bile šokirane brzinom napredovanja islamista".

"Opservatorija" je ranije saopštila da su militanti ušli u grad Tadmor, koji se nalazi oko kilometar udaljenosti od Palmire, koji je na listi Svjetske kulturne baštine UNESKO-a.

Strahuje se da će Palmira proći kao i irački grad Nimrud, koji su islamisti uništili u aprilu.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Uraaa

14.05.2015 19:18

Pa sada vidite zasto Rusi podrzavaju Asada, a zasto Amerikanci salju oruzje islamistima? Jasno kao dan ko je zlocinacka organizacija.

ODGOVORITE
Name

bas me zanima

14.05.2015 21:45

Kad god se objavi snimak ovih mudzahedina muslimana.svi iz federacije cute ne komentarisu nista zato sto su to njihove bradonje ponosne na ubistva nevini ljudi.a da je srbin il hrrvat to uradijo i objavijo lajali bi na sav glas ovako gledaju svoju sliku i vjeru.a nas prozivaju ustasama i cetnicima.kad je pitanje kosova i bande siptarske dolijat ce i vama jednom kad tad.

ODGOVORITE
Name

Veteran.

15.05.2015 06:35

Kakva je to vjera odsijecati glave nevinim ljudima.Sad mi se još više gade.To normalan narod ne moze uraditi.A oni veličaju taj islam.

Name

Без бриге

15.05.2015 11:56

Нема коментара, ово и није вијест за већину коментатора овог портала.

ODGOVORITE