Uskoro direktni letovi između Srbije i SAD

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da su ispunjeni svi tehnički uslovi za uspostavljanje direktnih letova između Srbije i SAD i naglasila da se nada da će do toga doći u što skorije vrijeme.

Srbija 12.05.2015 | 18:57
Uskoro direktni letovi između Srbije i SAD

Mihajlovićeva je, nakon zvaničnog potpisivanja Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlada Srbije i SAD sa američkim ambasadorom u Srbiji Majklom Kirbijem, rekla da su nakon 23 godine prekida stvorene sve pretpostavke za uspostavljanje direktnih avio veza, prenose beogradski mediji.

"Očekujemo razgovore vazduhoplovnih vlasti i dalje dogovore o tome kada bi mogli da budu direktni letovi, a ja zaista verujem da će to biti što pre, jer radimo na tome", naglasila je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila da Vlada ne brine za avione koji bi letjeli na relaciji Srbija - SAD, jer "Er Srbija" ima na raspolaganju razne mogućnosti od "erbasa 330", pa do drugih avione koji odgovaraju toj namjeni.

Kirbi je poručio da očekuje da letovi između SAD i Srbije budu uspostavljeni u "ne tako dalekoj budućnosti".

"Vlada SAD i Srbije smatraju da je riječ o mjesecima, ali je bolje postaviti to pitanje kompanijama koje treba da uspostave direktne letove. Kompanije su one koje ostvaruju profit. Mi kao vlade to ne činimo", rekao je Kirbi.

On je dodao da Sporazum koji je potpisan danas omogućava da više kompanija ima mogućnost da leti i ima direktne letove.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Pilot

12.05.2015 17:14

Er Srbija nema A330 model, taj model ima samo Etihad Airways i Air Berlin. Najveci avion tipa Airbus koji ima Er Srbija je A319.

ODGOVORITE
Name

dejanpd

12.05.2015 19:56

Ima, samo ga jos nisu rebrendirali, ako dogovore, do prvog leta bice i avioni, nema tu problema...

Name

lipljen

12.05.2015 21:46

Domet A319 je 6850km. Udaljenost izmedju Beograda i Njujorka je 7360km. Izgleda da bi morali slijetati u Parizu ili Londonu. Uz to nije mi jasno šta ministrica ima sa poslovanjem neke avio kompanije. Država više nije 100% vlasnik te kompanije, nego samo 51%.

ODGOVORITE
Name

Fino

12.05.2015 22:02

Da pojedem pljeskavicu do NY.

ODGOVORITE