Ускоро директни летови између Србије и САД

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић изјавила је да су испуњени сви технички услови за успостављање директних летова између Србије и САД и нагласила да се нада да ће до тога доћи у што скорије вријеме.

Србија 12.05.2015 | 18:57
Ускоро директни летови између Србије и САД

Михајловићева је, након званичног потписивања Споразума о ваздушном саобраћају између Влада Србије и САД са америчким амбасадором у Србији Мајклом Кирбијем, рекла да су након 23 године прекида створене све претпоставке за успостављање директних авио веза, преносе београдски медији.

"Очекујемо разговоре ваздухопловних власти и даље договоре о томе када би могли да буду директни летови, а ја заиста верујем да ће то бити што пре, јер радимо на томе", нагласила је Михајловићева.

Она је нагласила да Влада не брине за авионе који би летјели на релацији Србија - САД, јер "Ер Србија" има на располагању разне могућности од "ербаса 330", па до других авионе који одговарају тој намјени.

Кирби је поручио да очекује да летови између САД и Србије буду успостављени у "не тако далекој будућности".

"Влада САД и Србије сматрају да је ријеч о мјесецима, али је боље поставити то питање компанијама које треба да успоставе директне летове. Компаније су оне које остварују профит. Ми као владе то не чинимо", рекао је Кирби.

Он је додао да Споразум који је потписан данас омогућава да више компанија има могућност да лети и има директне летове.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Пилот

12.05.2015 17:14

Ер Србија нема А330 модел, тај модел има само Етихад Аирwаyс и Аир Берлин. Највеци авион типа Аирбус који има Ер Србија је А319.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

12.05.2015 19:56

Има, само га јос нису ребрендирали, ако договоре, до првог лета бице и авиони, нема ту проблема...

Name

липљен

12.05.2015 21:46

Домет А319 је 6850км. Удаљеност измедју Београда и Њујорка је 7360км. Изгледа да би морали слијетати у Паризу или Лондону. Уз то није ми јасно шта министрица има са пословањем неке авио компаније. Држава више није 100% власник те компаније, него само 51%.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фино

12.05.2015 22:02

Да поједем пљескавицу до НY.

ОДГОВОРИТЕ