Skandal u školi

Katoličku osnovnu školu u Birkenhedu kod Liverpula šokirao je mladi školarac kada je u školu doneo malu vrećicu 'belog'.

Svijet 02.05.2015 | 14:50
Skandal u školi

Dečak je navodno pokazao supstancu svojim kolegama iz razreda i demonstrirao kako se uzima.Uzbunu u školi su podigli roditelji kada su njihova deca došla kući i rekla šta su radila tog dana u školi.

Roditelj jedne učenice koja pohađa spomenutu školu progovorio je o šoku koji je doživeo.

"Odvratno je i gnusno da dete zna što treba s drogom da radi i da uopšte zna šta je droga zaista. Zabrinjavajuće je da postoje takva deca. Razgovarao sam ozbiljno sa svojom ćerkom kada je došla kući i upozorio sam je da nikad ne uzima ništa od druge dece", priča zabrinuti roditelj.

Policija je utvrdila da su učenici bili znatiželjni oko paketa i njegovog sadržaja, ali da su i postupili kako treba kada su paket predali.

Potparol policije kasnije je rekao da je jedan od učenika paket pronašao pored radnje nekoliko dana pre nego što ga je dao prijatelju. Nema indikacija da su drogu učenici škole konzumirali, a neotvoreni paket predali su nastavnicima.

Direktorka škole je roditeljima poslala pismo u kojem je objasnila da je igralište pored škole pretraženo da bi se otklonio strah da u području škole postoje nedozvoljene supstance. Opštinsko veće je takođe obavešteno o incidentu, piše Jutarnji.hr.

Komentari / 0

Ostavite komentar