Evro-licencu tražilo 11 klubova - dobila je samo Čuka!

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije, odnosno prvostepeni organ u postupku licenciranja razmatrala je, između ostalog i dokaze o ispunjenosti kriterujuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA.

Fudbal 22.04.2015 | 08:40
Evro-licencu tražilo 11 klubova - dobila je samo Čuka!

Razmatrani su dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske. Dokazi su razmatrani na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma. Komisija je konstatovala da je pristiglo ukupno jedanaest prijava klubova za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, kao i da su klubovi dostavili određenu dokumentaciju vezanu za ispunjenje kriterijuma.

Uvidom u dokumentaciju, Komisija je jednoglasno odlučila da se, na osnovu dokaza o ispunjenost kriterijuma, izda licenca FK Čukarički d.o.o. koji je u potpunosti ispunio svih pet kriterijuma.

"Ova licenca podrazumeva da FK Čukarički d.o.o. može da nastupa kako u takmičenjima u organizaciji UEFA, tako i u Super ligi u sezoni 2015/2016. Ostali klubovi imaju mogućnost da u žalbenom postupku dokažu ispunjenje svih kriterijuma i da na taj način obezbede licence za sezonu 2015/2016", saopštio je Fudbalski savez Srbije na svom sajtu.

Komentari / 0

Ostavite komentar