Ne može da se živi od socijalne pomoći

Holivudska zvezda Gvinet Paltrou je pokušala da živi na “niskom budžetu” od 29 dolara nedeljno, ali je nakon četiri dana prekršila pravila.

Zabava 18.04.2015 | 08:11
Ne može da se živi od socijalne pomoći

Glumicu je prijatelj, kuvar Marijo Batali izazvao da nedelju dana živi od bonova za hranu u iznosu od 29 dolara koje dobijaju porodice sa niskim primanjima u okviru socijalne pomoći.

Paltrou je na početku izazova postavila sliku na društvene mreže na kojoj se vidi šta je kupila za 29 dolara, a među namirnicama su jaja, salata, avokado, mladi luk, kelj, slatki krompir, smrznuti grašak, pirinač, tortilja, luk, limeta i paradajz.

Holivudska zvezda je međutim, nakon četiri dana prekršila pravila i pojela piletinu koja se nije nalazila među kupljenim namirnicama.

Uprkos neuspelom završetku izazova, Gvinet je izjavila da ovo iskustvo promenilo njen pogled na neke stvari.

“Postala sam svesna da se od velikog broja majki traži da urade nemoguće, a to je da obezbede hranu za porodicu u okviru budžeta kojim ne može da se kupi dovoljno hrane, a ona koja može da se kupi nije bas visokog kvaliteta,” izjavila je Gvinet i dodala da ljudi teško mogu da žive od socijalne pomoći.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar