Dačić: Nećemo rat sa EU, ali ni ovo

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija inisistira da se razjasne uslovi za otvaranje početka njenih pristupnih pregovora s Evropskom unijom.

Srbija 15.04.2015 | 15:01
Dačić: Nećemo rat sa EU, ali ni ovo

"Ne kažemo da ćemo voditi rat s Evropskom unijom, ali moramo da se razjasnimo. Nismo moćni, ali ne možemo da aplaudiramo", rekao je Dačić u Beogradu na konferenciji za novinare sa zamibijskim šefom diplomatije.

Na pitanje šta znači njegova pređašnja izjava da Srbija ne prihvata nove zahteve za otvaranje poglavlja, Dačić je rekao: "Ne želimo da se s nama tako razgovara. Ne prihvatamo takvu praksu da imamo zvaničan stav da (novih) uslova nema, a da se ispostavi da oni postoje".

On je rekao da se radi o uslovima koje je Nemačka postavila za otvaranje poglavlja.

"Treba razgovarati, to jest Evropska unija treba da razgovara s Nemačkom šta ćemo dalje da radimo", rekao je Dačić.

On je upitao kakve veze ima "Park mira" na mostu u Kosovskoj Mitrovici s Briselskim sporazumom i zapitao "kako se on pojavio na vrhu liste nemačkih uslova".

(Beta)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

boki

15.04.2015 15:26

Kad ce te vi shvatiti da nikad Nijemci nece prihvatiti nista srpsko u EU. Mozete sve da im date i ovako ste koloniju napravili od Srbije.

ODGOVORITE
Name

Требиње

15.04.2015 15:47

Коначно си Дачићу увидио да од твоје ду..лизачке политике нема ништа. Њемачка неће Србију у ЕУ и тачка.То што тo тек сад признајеш неће ни тебе амнестирати. Међутим, у питању је највјероватније твоја смјена у Влади од стране Вучића па се улизујеш народу.

ODGOVORITE
Name

KOSOVOJE SRBIJA SPSKI JERSALIM

15.04.2015 23:45

Tako je Boki i Trebinje pridruzujem se. Moraju jednom I nasi politicari da shvate ko im je prijatelj a ko neprijatelj. A ne samo srljati u rasprodaju srpske teritorije. Braco dosta je ucena i diktata Evropske Unije. Samo Rusija Srbiju i Republiku SRPSKU spasava.

ODGOVORITE
Name

007

16.04.2015 10:06

Kada će znati naš minimum nacionalnog interesa preko koga ne možemo da pređemo? Bez obzira koja je opcija na vlasti.

ODGOVORITE