Дачић: Нећемо рат са ЕУ, али ни ово

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да Србија инисистира да се разјасне услови за отварање почетка њених приступних преговора с Европском унијом.

Србија 15.04.2015 | 15:01
Дачић: Нећемо рат са ЕУ, али ни ово

"Не кажемо да ћемо водити рат с Европском унијом, али морамо да се разјаснимо. Нисмо моћни, али не можемо да аплаудирамо", рекао је Дачић у Београду на конференцији за новинаре са замибијским шефом дипломатије.

На питање шта значи његова пређашња изјава да Србија не прихвата нове захтеве за отварање поглавља, Дачић је рекао: "Не желимо да се с нама тако разговара. Не прихватамо такву праксу да имамо званичан став да (нових) услова нема, а да се испостави да они постоје".

Он је рекао да се ради о условима које је Немачка поставила за отварање поглавља.

"Треба разговарати, то јест Европска унија треба да разговара с Немачком шта ћемо даље да радимо", рекао је Дачић.

Он је упитао какве везе има "Парк мира" на мосту у Косовској Митровици с Бриселским споразумом и запитао "како се он појавио на врху листе немачких услова".

(Бета)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

боки

15.04.2015 13:26

Кад це те ви схватити да никад Нијемци неце прихватити ниста српско у ЕУ. Мозете све да им дате и овако сте колонију направили од Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

15.04.2015 13:47

Коначно си Дачићу увидио да од твоје ду..лизачке политике нема ништа. Њемачка неће Србију у ЕУ и тачка.То што то тек сад признајеш неће ни тебе амнестирати. Међутим, у питању је највјероватније твоја смјена у Влади од стране Вучића па се улизујеш народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОСОВОЈЕ СРБИЈА СПСКИ ЈЕРСАЛИМ

15.04.2015 21:45

Тако је Боки и Требиње придрузујем се. Морају једном И наси политицари да схвате ко им је пријатељ а ко непријатељ. А не само срљати у распродају српске територије. Брацо доста је уцена и диктата Европске Уније. Само Русија Србију и Републику СРПСКУ спасава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

16.04.2015 08:06

Када ће знати наш минимум националног интереса преко кога не можемо да пређемо? Без обзира која је опција на власти.

ОДГОВОРИТЕ